Pärnus kukuvad taevast pesus naised

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja pesuhüppelt maandunud naised koos kaamerameestega.
Äsja pesuhüppelt maandunud naised koos kaamerameestega. Foto: Eesti Langevarjuklubi

Teisipäeval kell 12 toimub Pärnu lennuväljal rahvusvahelise langevarjulaagri “Parasummer” raames naiste BonBon Lingerie pesus hüpe.

Liis Narusk Eesti langevarjuklubist märkis, et seitse vaid pesu kandvat naislangevarjurit väljuvad nelja kilomeetri kõrgusel lennukist ja üritavad vabalangemises kokku saada kujundi. Pesus hüppest tehakse õhus fotosid ja video.

“Pesus hüppe teeb eriliseks, et väheste riietega on õhus liikumine kordades keerulisem kui seda hüppetunkedes tehes, sest riietega hüpates on kandvat pinda rohkem,” seletas Narusk. “Seepärast eelnes pesuhüppele riieteta lendamise koolitus.”

Tema teatel naistel nelja kilomeetri kõrgusel külm ei hakka.

“Sellisel kõrgusel on küll vaid kuus kraadi sooja, kuid vabalangemine on nii kiire, et selle mõne sekundi kannatab ära,” seletas Narusk. “Proovisime pesus hüpet eelmisel aastal Rapla lennuväljal ja polnud hullu midagi.”

“Parasummerit” korraldab Eesti langevarjuklubi ja see kestab Pärnu lennuväljal pühapäevani. Pärnu lennuväljale on oodatud kõik huvilised nii pealt vaatama kui tandemhüpet proovima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles