Naised kogevad meestest rohkem erinevat tüüpi orgasme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised kogeva meestest rohkem erinevat tüüpi orgasme
Naised kogeva meestest rohkem erinevat tüüpi orgasme Foto: SCANPIX

USA Indiana ülikooli seksuaalteadlaste sõnul kogevad naised meestega võrreldes rohkem erinevat tüüpi orgasme, meestel seevastu on arvuliselt rohkem orgasme.

Teadlased lisasid, et USAs tehtud uuring näitas, et nii heteroseksuaalsed naised kui lesbid kogevad väga erinevaid orgasme, kirjutab Daily Mail.

Mehed kogevad pikaajalise partneriga keskmiselt 85 protsendil  seksijuhtudest orgasmi. Naised seevastu vaid 63 protsendil

Teadlaste seksiteemalistele küsimustele vastas 6151 meest ja naist vanuses 21 – 65 eluaastat. Võrdluseks oli uuringusse kaasatud ka 65. eluaastat vanemaid inimesi.  

Eraldi uuriti 2850 inimest, kellest 1497 olid mehed ja 1353 naised, kes olid regulaarselt seksinud viimased 12 kuud.

Katsealused pidid ära märkima oma soo, seksuaalse orientatsiooni ehk kas ollakse heteroseksuaal, gai või lesbi või biseksuaal. Samuti selle kui sageli nad kogesid pikaajalise partneriga seksides orgasmi.

«Seksiteemal on palju uuringuid, kuid varem ei ole uuritud meeste ega naiste puhul nende orgasmide erinevust ja sagedust,» sõnasid seksuoloogid.

Uuring näitas, et vallalised naised kogesid koos pikaajalise partneriga seksides orgasmi 62,9 protsendil juhtudest ning vallalised mehed 85,1 protsendil juhtudest.

Uurijate sõnul on tegemist on üsna suure erinevusega.

Uuring näitas ka seda, et lesbilistel naistel on suurem tõenäosus orgasm saada kui hetero- või biseksuaalsetel naistel. Protsendid olid vastavalt 75, 62 ja 58.

Teadlaste sõnul on lesbidel orgasmi saamine kergem, kuna nende seks kestab kauem või siis on naisel lihtsam naisega olla.

«Lesbid kogevad enam ja erinevaid orgasme kui hetero- või biseksuaalsed naised. Oletada võib, et lesbid tunnevad naisekeha ja suudavad partneris kergemalt orgsami esile kutsuda,» selgitati.

Mehed kogevad vähem erinevat tüüpi orgasme, kuid samas on neil arvuliselt orgasme rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles