Vaata, millised on maailma kõige ebasõbralikumad linnad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn.
Eiffeli torn. Foto: FRED DUFOUR/AFP

USA väljaanne Condé Nast Traveler koostas reisihimuliste lugejate abiga maailma ebasõbralikemate linnade edetabeli, mida troonib Johannesburg Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Maailma kõige ebasõbralikumad linnad:

1. Johannesburg, Lõuna-Aafrika Vabariik

Ehkki Johannesburg kuulub paljude reisisellide hinnangul maailma kõige ilusamate linnade hulka, ei tunta end seal turvaliselt. «Johannesburgi ei ole turvaline iseseisvalt reisida,» hoiatati.

Johannesburg. Allikas: wikipedia.org
Johannesburg. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

2. Cannes, Prantsusmaa

Linn on tuntud seal toimuva Cannes'i filmifestivali tõttu, kuid ometi peavad paljud turistid seda «kergesti unustatavaks» ja «mitteinspireerivaks» linnaks. Ka kohalikud ei olevat just kõige sõbralikumad.

Cannes. Allikas: wikipedia.org
Cannes. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

3. Moskva, Venemaa

Venemaa rahvarohkeim linn sattus maailma ebasõbralikemate riikide esikolmikusse sealsete ebasõbralike inimeste tõttu, kuid samas leiti, et kultuuri tõttu tasub seda linna külastada.

Vaade Moskvas asuvale näituse- ja messikeskusele. Allikas: Scanpix
Vaade Moskvas asuvale näituse- ja messikeskusele. Allikas: Scanpix Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

4. Pariis, Prantsusmaa

Pole kahtlustki, et Pariis on imeline romantiline linn, kuid paljud turistid tõdevad, et kohalikud on külmad ja ebaviisakad. «Ärge seal sõbralikkusega arvestage,» tõi üks Pariisi külastanu välja. Hoiatati, et «kõik on üdini ebaviisakad» ning soovitati Pariisi minnes kindlasti linnakaart kaasa võtta, sest kohalikud isegi ei püüa aidata.

Eiffeli torn on Prantsusmaa pealinna üks tuntumaid sümboleid. Allikas: Scanpix
Eiffeli torn on Prantsusmaa pealinna üks tuntumaid sümboleid. Allikas: Scanpix Foto: AP / Scanpix

5. Marseille, Prantsusmaa

Ehkki Marseille on «armas, ajalooline linn», peavad turistid suureks probleemiks linnas lokkavat kuritegevust. «Ilus, kuid olge valvsad taskuvaraste suhtes,» märkis üks linna külastanu. Seal olevat palju ebameeldivaid ja ohtlikke piirkondi.

Marseille. Foto autor:
Marseille. Foto autor: Foto: Verni Leivak

6. Peking, Hiina

Kui ühed leiavad, et Peking on äärmiselt paeluv ja ilus, siis teiste hinnangul rikub linna reostunud õhk suurema osa võlusid. «See on udune, ülerahvastatud linn,» märgiti küsitluses. Samuti toodi välja, et Pekingis on «räpased tänavad ja hirmus liiklus».

Sudu Pekingis. Allikas: Scanpix
Sudu Pekingis. Allikas: Scanpix Foto: AP / Scanpix

7. Frankfurt, Saksamaa

Küsitluses osalenud leidsid, et Frankfurtis on «väga ebaviisakad inimesed». Leiti, et kõik tunduvad seal kuidagi külmad ning inimesed ei paista ka väga õnnelikud olevat.

Frankfurdi katedraal. Allikas: wikipedia.org
Frankfurdi katedraal. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

8. Milaano, Itaalia

Itaalia moepealinn võib olla moegurude jaoks unistuste linn, kuid kes otsib «Itaalia sõbralikkust ja lahkust», siis Milaanost seda ei leia. Milaano kohta kasutati näiteks lauset: «Jätke vahele. Pettumust valmistav».

Piazza del Duomo väljak Milaanos. Allikas: wikipedia.org
Piazza del Duomo väljak Milaanos. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

9. Monte Carlo, Monaco

Ehkki Monte Carlo nimi toob silme ette glamuuri, leiavad paljud turistid, et linn on kuidagi liiga peenutsev ja ülerahvastatud. Märgiti, et Monte Carlo torkab silma raiskamisega ning on isikupäratu.

Monte Carlo. Allikas: wikipedia.org
Monte Carlo. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

10. Nassau, Bahama

Nassaus on küll imeilusad rannad ja head baarid, kuid turiste häirib enamikes piirkondades olev puudulik infrastruktuur ja vähene tegevus.

Nassau. Allikas: wikipedia.org
Nassau. Allikas: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles