Sügisjazzi peaesineja on kitarrigeenius, Grammydega pärjatud Bill Frisell

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrist Bill Frisell
Kitarrist Bill Frisell Foto: Erakogu

Sügisjazz 2014 toob kontserdilavadele rohkesti uusi värve ja põnevaid esinejaid Suurbritanniast, USAst, Prantsusmaalt, Soomest ja Eestist. Hooaja peaesineja on kitarrigeenius, Grammydega pärjatud Bill Frisell.

Sügishooaja avab mõnusate klubigruuvidega Suurbritannia elektroonilise muusika ansambel Tropics, mille hing on multiinstrumentalist, laulja-helilooja Chris Ward. Tallinna kontserdil 13. septembril kell 22 Kohvikus Sinilind esinevad koos liidriga Morgan Hislop trummidel ja Keith Vaz kitarril. Võrratu suvepikendus elektroonilise muusika sõpradele!

Septembris-oktoobris tähistab Jazzkaar kahe eesti džässiitipu bassist Taavo Remmeli ja kitarrist Mart Soo juubeleid. 2013. aasta Danske Jazziauhinna võitja Taavo Remmel annab 21. septembril kontserdi Kumus koos Joel, Heikko ja Laura Remmeliga, Fine 5 tantsijatega ning Andres Mustonen Jazzkvartetiga. Mart Soo on tuntud paljudest eriilmelistest ansamblitest Weekend Guitar Trioga eesotsas. Juubelikontserdil 3. oktoobril Teater NO99 Jazziklubis esineb ta ansamblitega Ask ja Kulgejad.

Rahvusvahelise mainega Soome pianisti Kari Ikoneni Trio esineb 11. oktoobril Kumus. Bänd on laiema tuntuse pälvinud oma albumiga «Bright», mis on valitud 2013. aasta parimate džässiplaatide hulka Euroopas. Ansambli MiaMee debüütalbum Liina Saare uute lauludega on pälvinud kiitust nii esituse kui ka akustiliste ja elektrooniliste värvide meisterliku ühendamise eest. Kontserdile lisavad uue dimensiooni visuaalid, mille loob llive's VJ Tencu.

Sügishooajal on esinemas kaks põnevat triot Prantsusmaalt. 24. septembril rõõmustab Jimi Hendrixi muusika austajaid trio Journal Intime kavaga «Lips on Fire». Sügishooaja lõpetab 2. novembril Prantsuse, Palestiina ja Süüria muusikute etnodžässi viljelev Hubert Dupont Jasmim Trio. 

Hooaja oodatuim esineja USA legendaarne džässkitarrist Bill Frisell teeb uue kontserdikavaga  «Guitar in the Space Age» kummarduse oma lemmikutele – läinud sajandi suurtele elektrikitarri meistritele nagu Charlie Christian, Chet Atkins, Chuck Berry ja paljud teised. Viimastel aastatel on mainekas džässiiajakiri «Down Beat» valinud Friselli džässkitarristiks nr. 1 ja seda lausa Pat Metheny ees. Friselliga koos musitseerivad 31. oktoobril kell 19 Vene Kultuurikeskuses maailma džässiieliiti kuuluvad muusikud Greg Leisz dobrol, pedel-steel ja  lap-steel kitarril, Tony Scherr bassil ning Kenny Wollesen löökriistadel.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, kelle klientidele on piletid 20 protsendilise allahindlusega! Hooaja peasponsorid on KAFO, ERGO ja Eesti Päevaleht ning majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid United Motors, Tallink ja Aktaprint. Sügishooaega toetavad Tallinna linn, kultuuriministeerium ja Kultuurkapital. Koostööpartnerid on Eesti Jazzliit ja Eesti Kontsert.

Sügisjazz 2014 piletid on müügil homsest, 6. juunist kella 10.00 Piletilevi müügipunktides ja internetis. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee.

Jazzkaar kutsub nautima rikkalikke sügisvärve muusikas!

Kohtumisteni!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles