Täna! Luksus Katusekinos «Marc Jacobs & Louis Vuitton»

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US designer Marc Jacobs acknowleges the public at the end of the Louis Vuitton 2014 Spring/Summer ready-to-wear collection fashion show, on October 2, 2013 in Paris. Jacobs is to leave Louis Vuitton to concentrate on his own brand and a future stock exchange flotation, a report said today.     AFP PHOTO / JOEL SAGET
US designer Marc Jacobs acknowleges the public at the end of the Louis Vuitton 2014 Spring/Summer ready-to-wear collection fashion show, on October 2, 2013 in Paris. Jacobs is to leave Louis Vuitton to concentrate on his own brand and a future stock exchange flotation, a report said today. AFP PHOTO / JOEL SAGET Foto: SCANPIX

Täna õhtul linastub Viru Keskuse Katusekinos kõikide moesõprade rõõmuks dokumentaal «Marc Jacobs & Louis Vuitton». Film räägib legendaarse moelooja Marc Jacobsi tegemistest Louis Vuittoni moemajas ning on ainus moedokumentaal, mis jõuab Katusekino ekraanile selle viimasel tegutsemisnädalal.

«Marc Jacobs & Louis Vuitton» on 2007. aastal valminud dokumentaal, mis filmitud Louis Vuittoni moemaja tolleaegse loomingulise juhi – Marc Jacobsi – kümnendal tööaastal. Jacobs, keda peetakse oma põlvkonna üheks mõjukaimaks moeloojaks, suutis 1997. aastast alates neljakordistada ikoonilise kaubamärgi taga seisva ettevõtte kasumi, tõstes peamiselt reisikohvrite poolest tuntud ettevõtte kõrgmoemaailma luksusbrändide tippu. Nimelt oli Jacobs esimene, kes disainis Louis Vuittoni moemärgile ready-to-wear rõivakollektsiooni.

Prantslase Loïc Prigent’i kaameraga jäädvustatud eksklusiivsed kaadrid toovad vaatajani intiimse portreefilmi, milles paljastuvad raugematu moemaailma telgitagused. Prigent käib Jacobsil justkui varjuna kannul, jäädvustab moegeeniust loomas kollektsioone nii Louis Vuittonile kui ka oma isiklikule moebrändile, on temaga kaasas moemekades New Yorkist Pariisini, talletades filmilindile Jacobsi töömeetodeid ja mõtteid. See on kaasahaarav lugu, mis pakub võimaluse heita pilgu ühe tänapäeva moegeeniuse igapäevaellu ning kultuslike luksusbrändide ja kõrgmoe salamaailma. 

«Marc Jacobsi & Louis Vuittoni» seanss algab kell 22.00 Viru Keskuse 4. korruse terrassil. Film linastub ingliskeelsete subtiitritega. Kinopiletid on müügil Piletilevi müügipunktides ning kohapeal enne seansi algust. See on ühtlasi ka viimane võimalus Katusekino kogemusest osa saada, kuivõrd 2014. aasta suvega lõpetab Katusekino senisel kujul tegevuse.

Katusekino viimase nädala programm:


T 26.08. kell 22.00 «Marc Jacobs & Louis Vuitton», Loïc Prigent, 2007
K 27.08. kell 19.00 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Kontserdibüroo hooaja avakontsert «Katusele!»
K 27.08. kell 22.00 Augusti Tantsufestival esitleb: «Frances Ha», Noah Baumbach, 2012
R 29.08. kell 21.00 «Darjeeling Limited», Wes Anderson, 2007
R 29.08. kell 23.00 «Wall Streeti hunt» («Wolf of Wall Street»), Martin Scorsese, 2013
L 30.08. kell 21.30 Anne Türnpu lavastus «Metsik metsik linn»
L 30.08. kell 23.30 «Kesköö Pariisis» («Midnight in Paris»), Woody Allen, 2011
L 30.08 pärast filmi Mojo: DJ Rhythm Doctor & DJ Von Koff
P 31.08. kell 21.00 «Nuovo Cinema Paradiso», Giuseppe Tornatore, 1988
P 31.08. kell 23.30 Katusekino ametlik lõpupidu
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles