Itaalia seksuaalteadlane: G-punkt on väljamõeldis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia seksuaalteadlane: G-punkt on väljamõeldis
Itaalia seksuaalteadlane: G-punkt on väljamõeldis Foto: SCANPIX

Juba üle 50 aasta on teadlased vaielnud, kas naistel on erogeenne tsoon, mis kannab nime G-punkt.

Aastate jooksul on avaldatud palju poolt ja vastu argumente, edastab The Local.

Nüüd jõudis Itaalia seksuaalteadlane Emmanuele Jannini  arvamusele, et see punkt on lihtsalt väljamõeldis.

Saksa günekoloog Ernst Grafenberg oli esimene, kes 1950. aastal rääkis naiste G-punktist, öeldes et vagiina seinaosas on ala, mille stimuleerimine toob kaasa orgasmi.

Grafenbergi arvates on selles paigas närvikimbud, mille mõjutamine mõnutunnet tekitavad. Hiljem hakati ala kutsuma G-punktiks.

G-punkt muutus populaarseks uurimisobjektiks. 2012. aastal teatas üks USA günekoloog, et G-punkt on olemas, kuid see piirkond on seniarvatust väiksem.

Nüüd aga teatas Rooma Tor Vergata ülikooli endokrinoloog ja seksuaalteadlane Emmanuele Jannini, et sellist punkti naiste vagiinas ei ole olemas.

Jannini avaldas sellel teemal teadusartikli, et naistel tekib seksuaalne rahuldus, mitte väidetava G-punkti, vaid vagiina limaskesta, närvide, lihaste, kõõluste ja näärmete koostöös.

Jannini sõnul ei suuda paljud günekoloogid ja kirurgid seni naiste vagiina «tööpõhimõttest» aru saada.

«Vagiina ei ole lihtsalt «anum», mille abil lapsi saada. Tegemist on tähtsa seksuaalorganiga, mida tuleb respekteerida. Samas on see erogeenne tsoon, kus on palju närve. Naiste seksuaalorganid on meeste omadest märksa keerukama ehitusega,» selgitas teadlane.

Ta lisas, et naiste seksuaalsus sõltub suurel määral hormonaalsest tasakaalust.

Üks teine Itaalia teadlane teatas juba varem, et naised peaksid sööma vähemalt ühe õuna päevas, kuna see aitab nende seksuaalsust kõrgel tasemel hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles