Kontserdimajas kõlab kitarrimuusika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kitarrikvartett esitab Pärnus kaunist harmooniast inspireeritud muusikat.
Tallinna kitarrikvartett esitab Pärnus kaunist harmooniast inspireeritud muusikat. Foto: Internet

Neljapäeval, 22. juulil kell 20 esineb Pärnu kontserdimaja kammersaalis Tallinna kitarrikvartett kontserdiga “L’Estro Armonico – harmoonia inspiratsioon”.

“L’Estro Armonico”, op. 3 (“Harmoonia inspiratsioon”) on itaalia helilooja Antonio Vivaldi kontserditsükkel, mis kirjutatud 1711. aastal. Neid kontserte on tihti nimetatud concerto grosso’deks. J. S. Bach sai sellest teosest inspiratsiooni ja tegi sellest seadeid tšembalole, orelile ja orkestrile. See kaunist harmooniast inspireeritud muusika kõlab 21. sajandil uue kuues. Tallinna kitarrikvarteti esituses kõlavad lood seadis neljale kitarrile saksa kitarrist Jürg Kindle.

Tallinna kitarrikvartett koosseisus Heiki Mätlik, Julia Kahro-Reinman, Kristo Käo ja Jorma Puusaag moodustati 2005. aastal. Nende repertuaari kuulub nii baroki-, klassitsismi-, romantismiajastul kui 20. ja 21. sajandil loodud teoseid (Bach, Telemann, Pachelbel, Rodrigo, Granados, Moreno Torroba, Satie, Brouwer jt).

Kollektiiv on esmaesitanud ja salvestanud eesti heliloojate uudisloomingut, nende seas Robert Jürjendali, Tõnu Kõrvitsa ja Timo Steineri teosed kitarrikvartetile. Paljud teosed on loodud spetsiaalselt Tallinna kitarrikvarteti tellimusel. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles