Üle La Manche´i ujuda tahtnud sportlast peeti illegaalseks immigrandiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John van Wisse
John van Wisse Foto: Facebook

Austraalia sportlane  John van Wisse sattus üle La Manche`i väina ujumisel takistusele, Briti piirivalvuritele, kes pidasid teda illegaalseks immigrandiks.

Melbourne´ist pärit sportlane osales ambitsioonikal ultratriatlonil kui ta eile kinni peeti, edastab smh.com.au.

Piirivalvurid võtsid ta kinni siis kui ta oli asumas üle väina ujuma.

Briti piirivalve ja politsei said kell 8.30 kohaliku aja järgi teate, et kummaline isik on Doveri Shakespeare´i rannal. Siis aga märgati mehe avavee ujuja riietust ning saadi veast aru.

Kenti politsei presssiesindaja kinnitas teadet, et rannal võib olla illegaalseid immigrante, kuna seal nähti mitut inimest paadist välja hüppamas.

Pealtnägjate kinnitusel saabus politsei sündmuskohale 15 minutiga. Korrakaitsjatele sai kiiresti selgeks, et tegemist oli üle väina ujuda tahtunud sportlase ja tema toetusmeeskonna, mitte immigrantidega.

41-aastane van Wisse osaleb triatlonis «Arch to Arc», mis kulgeb Londonist Marble Archilt Pariisi Arc de Triomphe´i juurde.

Van Wisse oli läbinud juba 138 kilomeetrit Londonist Doverisse enne kui ta kinni peeti. Tal oli ees 34 kilomeetri pikkune ujumine üle väina. Võistluse viimane etapp on 290 kilomeetri pikkune jalgrattasõit Calais` Pariisi.

Van Wisse sõnas ajakirjanikele, et tema lühiajaline kinnipidamine andis talle paremad võimalused väin ületada, kuna ilmaolud ja lainetus muutusid soodsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles