Savo politseikomissar oli alasti hipide suurlaagrist vaimustatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. augustini peetavasse suurlaagrisse Gathering on oodatud kõik hipid, soost, vanusest ja nahavärvist sõltumata.
11. augustini peetavasse suurlaagrisse Gathering on oodatud kõik hipid, soost, vanusest ja nahavärvist sõltumata. Foto: SCANPIX

Kesk-Soome metsades peetav traditsiooniline Hippie Rainbow Gathering suurlaager, kuhu on praeguseks kogunenud üle 500 alasti looduslapse, on kohaliku  politseikomissari sõnul väga hästi korraldatud ja selle külastamine tema jaoks meeltülendav kogemus.

Põhja-Savo politseiameti komissari Jyrki Haapala sõnul on hipid laagri väga hästi korraldanud. Laagri piirkonnas igapäevaselt patrullivatel politseinikel on tema sõnul ette tulnud vaid pisiseikade lahendamist.

Haapala sõnul oli laagri külastamine talle meeliülendav ja silmi avardav kogemus. «Igale inimesele kuluks hipilaagri külastamine ära! Nende elustiil väärib tõeliselt austust! Kõik igapäevaelu toimingud tehakse üheskoos, elavast puust oksa ei murta, kes laagris mingeid olmejäätmeid tekitab, viib need sealt ka minema,» polnud komissar nähtut ajalehele Ilta-Sanomat kirjeldades sõnadega kitsi.

«Ühtegi joobnut ma ei näinud, inimesed kallistavad üksteist ja politseinikud on südamest teretulnud,» oli komissar hämmastunud.

Haapala sõnul on laagris praegu üle 500 osavõtja, kaugemalt tulijad on pärit Iraanist ja Austraaliast.

Rahvusvaheline hipilaager Hippie Rainbow Gathering kestab 11. augustini ning on avatud kõikidele, kes end südames hipidena tunnevad. Tegeldakse jooga ja meditatsiooniga, lauldakse, saunatatakse ja supeldakse järves.  Alkoholi, narkootikume ja elektroonikat laagrisse tuua ei tohi.

Toiduvalmistamine ja heakorratööd laagris toimub vabatahtlike annetuste eest. Kõiki toiminguid võib teha alasti. Ööbitakse kohalikelt maaomanikelt renditu maadele püstitatud telkides ja varjualustes. Laagri kõrghetkeks on 25. juulil toimuv täiskuupidu, kuhu oodatakse üle 2000 osavõtja.

Maailmas 37. aastat peetav hipilaager toimub Soomes esimest korda.  Eelmisel aastal toimus
Rainbow Gathering Ukrainas, 2008. aastal Serbias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles