Lennuk pidi Tallinna kohal 45 minutit tiirlema

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam udus.
Lennujaam udus. Foto: Erik Prozes

Vilniusest Tallinnasse lennanud leedulane Audrius Ozalas tõdes, et on nii paksu udu, kui oli täna hommikul Tallinnas, näinud lennukiaknast varem vaid Indias.

«Kogu lend kestis tunni asemel kokku pea kolm tundi,» märkis Ozalas. «Väga, väga, väga paks udu oli!» muljetas ta.

Hommikul paksu udu tõttu Tallinna kohal tiirelnud ja lennuluba oodanud lennukitest enamik maandus. Vilniusest Tallinna lennanud Estonian Airi lennuki piloot ootas aga luba 45 minutit ning suundus seejärel Riiga.

«Tiirlesime Tallinna kohal üle poole tunni, vaid majade katused olid näha. Udu oli nii paks, et piloot ei näinud suurt midagi. Ta ütles, et okei, me võime veel Tallinna kohal tiirutada, kuid lennukit oleks vaja tankida, et lähme Riiga, seal saab tankida,» rääkis Ozalas.

Riias ootasid reisijad umbes pool tundi. Lennuk pidi algselt Tallinnas maanduma kell 10:30, kuid maandus lõpuks kell 13:08.

Ozalas on sarnases situatsioonis olnud ka üks kord varem Indias, kus tuli veelgi kauem tiirelda.

«Lennukis oli ka meie välisminister Linas Linkevičius, kuid tema jaoks ei olnud see probleem, sest kohtumine oli kokku lepitud alles õhtuks,» lisas leedulane.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen kinnitas, et lennuk suunati Riiga udu tõttu. «Piloot ootas luba maandumiseks 45 minutit ning selle aja jooksul põletas lennuk tonni kütust. Riias võttis piloot ekstra tonni kütust juurde,» selgitas Eskelinen. Samas toonitas ta, et lennukites on varukütus. «Alati arvestatakse ka võimalike ettetulevate ooteaegadega,» märkis ta.

Eskelineni sõnul ei suunatud udu tõttu täna ümber ühtegi teist Estonian Airi lennukit. Küll hilines näiteks Stockholmi lend kaks tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles