Argentina jalgpallistaadion saab paavst Franciscuse nime

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Argentina jalgpalliklubi San Lorenzo teatas, et nende uus staadion saab nime paavst Franciscuse järgi.

Paavst on selle Buenos Airese jalgpallimeeskonna fänn olnud alates oma noorusajast, edastab BBC.

Argentina jalgpalliföderatsiooni üks vanemaid liikmeid San Lorenzo teatas, et uus staadion rajatakse Argentina pealinna Boedo linnaossa.

Uus staadion kerkib kinnistule, mis Argentina sõjaväelise diktatuuri 1976 – 1983 ajal jalgpalliklubilt konfiskeeriti, kuid hiljem tagastati.

Klubi teatas uuest staadionist ja sellele paavsti nime andmisest Twitteris: «Tulevane staadio La Plata avenüül hakkab kandma paavst Franciscuse nime».

San Lorenzo meeskond mängis Boedos asuval kodustaadionil kuni 1979. aastani, mil nad olid sunnitud staadioni ja sinna juurde kuuluva maa sõjaväehuntale.

Siis koliti Pedro Bidegani staadionile, mis sa vana staadioni mälestuseks nimeks Nuevo Gasometro. 1993. aastal hakkasid jalgpallifännid nõudma vana staadioni Gasometro paigale tagasi minemist.

Fännid kogusid heategevuslikus korras raha, et jalgpalliklubile kunagi kuulunud maa saaks tagasi osta.

Pärast kohtu poolset survet sai jalgpalliklubi oma maa tagasi ning hakati tegema uue staadioni ehitamise plaane. Uus staadion loodetakse sisse õnnistada 2016. aastal.

Paavst Franciscus on San Lorenzo meeskonna kõige kuulsam fänn ning teised toetajad on visanud nalja, et klubi tegevuse edukus sõltub paavstist ja tema headest suhetest jumalaga.

San Lorenzo võitis hiljuti Lõuna-Ameerika jalgpalli kõige mainekama võistluse. See oli klubi 106-aastases ajaloos esmakordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles