Nähtamatul näitusel aitab maitsmine ja nuusutamine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa
Teaduskeskus Ahhaa Foto: Postimees/Scanpix

Rakvere lihakombinaat pakub teaduskeskuses Ahhaa “Nähtamatu näituse” raames võimalust nägemismeele asemel turgutada oma maitsmist ja haistmist, saates näituse jooksul pimedegustatsiooniks kohvikusse kokku 60 kilogrammi erinevaid lihatooteid.


Rakvere lihakombinaadi turundusdirektori Liina Jaansoni sõnul on koostöö Ahhaa keskusega väga teretulnud. “On ju üldteada tõde, et inimene sööb silmadega, kuid lisaks toodete visuaalsusele töötavad Rakvere tootearendajad iga päev selle nimel, et lihatoode tugevat maitseelamust pakuks,” selgitas Liina Jaanson.

“Seega ootame huviga näitusekülastajate tagasisidet, mis elamusi või tundeid meie tooted tekitavad, kui on võimalik kasutada vaid maitsmismeelt,” lisas ta.

SA Teaduskeskus Ahhaa juhataja Tiiu Silla sõnul on keskuse paljude näituste hulgas pimenäitus eriti sügava tähendusega.

“Külastajad satuvad maailma, kus pole ühtki valguskiirt, ja neil aitavad seal toime tulla giidid, kes ise on pimedad. Ootamatult toimub rollivahetus: pimegiidid, kes tavaelus on teistest ehk kohmakamad, saavad nüüd osavateks toetajateks ja juhendajateks pimedusega mitteharjunud inimestele,” selgitas Tiiu Sild näituse tausta.

Rakvere lihakombinaat toetab pidevalt ka Ahhaa keskuse vägagi populaarset lahkamislaborit, kus külastajad saavad omal käel uurida silma ehitust, kasutades selleks seasilmi, mida ettevõte tarnib teaduskeskusele spetsiaalselt kõikide huviliste tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles