Jazzklubi hooaja lõpetab Peedu Kass 005

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedu Kass 005 esitleb Endla Jazzklubis oma uut plaati.
Peedu Kass 005 esitleb Endla Jazzklubis oma uut plaati. Foto: Erakogu

Sel reedel, 30. juulil lõpetab oma tänavuse hooaja Teatrikohvikus tegutsev Endla Jazzklubi, kui ansambel Peedu Kass 005 tutvustab oma uut plaati “Home”.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Peedu Kass 005 üle kahe aasta Eesti jazz'imaastikul tegutsenud kvintett, mille koosseisu teeb omanäoliseks harmooniainstrumendi puudumine (klaver, kitarr vms). Selle lünga täidavad teised pillid: kaks tenorsaksofoni, tromboon, kontrabass ja trummid. Peale bassisti ja muusika autori Peedu Kassi ühendab ansambel eesti jazz'i noorema põlvkonna eliiti: Raul Sööt, Eduard Akulin, Eno Kollom ja Danel Aljo.

Bänd on mänginud kõikjal Eesti linnades ja käinud kontsertreisil Moskvas. Viimasel kahel aastal on osaletud Eesti muusikat tutvustaval festivalil “Tallinn Music Week”.

Peedu Kass 005 liidriks on Jantsoni teatel äsja Elioni noore jazz'italendi auhinna pälvinud bassimängija Peedu Kass, kes on õppinud nii Otsa koolis kui Helsingi Stadia ülikoolis ja tudeerib Eesti muusika- ja teatriakadeemias.

Rahvusvahelisel konkursil “Sony Jazz Stage 2006” pälvis Kass esikoha jazz-bassistide kategoorias. Uno Naissoo loomingukonkursil pälvis Peedu Kass 005 tänavu teise koha Kassi kompositsiooni “Pühendus” eest.

Peedu Kass 005 esineb Teatrikohvikus reedel, 30. juulil kell 21.30 ja kontsert on kuulajatele tasuta. Endla Jazzklubi naaseb puhkuselt 24. septembril, alustades jazz-muusikat propageeriva kontserdisarja viienda hooajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles