Jeremy Clarksoni burka-kommentaar vihastas vaatajaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson koos Tom Cruise`i ja  Cameron Diaziga
Jeremy Clarkson koos Tom Cruise`i ja Cameron Diaziga Foto: SCANPIX

Menuka autosaate «Top Gear» ühe saatejuhi, mahlakate ütluste poolest tuntud Jeremy Clarksoni kommentaar mosleminaiste riietuse kohta vihastas televaatajaid.

Clarksoni sõnul nägi ta ühe mosleminaise burka all stringe ja sukki, kirjutab The Telegraph.

Kõmuline osa, kus sai näha ka Hollywoodi staare Tom Cruise`i ja Cameron Diazi, oli BBC eetris möödunud pühapäeval ning seda vaatas kuus miljonit inimest.

Clarkson ja ta kaassaatejuhid Richard Hammond ja James May vestlesid teemal, kuidas naisjalakäijad meessoost autojuhtide tähelepanu teelt kõrvale viivad.

«Tahan rääkida uuel teemal. Inimesed arvavad, et kõige ohtlikum on sõita novembris või veebruaris, kui on pime, sajune ja jäine. Kuid minu arvates on suvisel ajal sõitmine palju ohtlikum. Päike paistab, naised kannavad minikleite, millest lausa ei saa mööda vaadata,» lausus Clarkson.

Hammond lausus selle peale, et kui kõik naised kannaksid mosleminaiste burkasid, siis probleem kaoks.

«Ei kaoks. Tegelikult burka ei aita. Olin ükspäev taksos Picadillyl, kui üks burkas naine teed ületas. Ta komistas, burka kerkis üles ning ma nägin tal jalas stringe ja seksikaid sukki. Kinnitan, et nii see oli. Seda nägi ka taksojuht,» meenutas Clarkson.

Esmapäeva hommikul edastasid paljud saate vaatajad BBC-le burka-kommentaari kohta kaebuse, nimetades Clarksoni näidet labaseks.

Briti mosleminaisi ühendav organisatsioon kritiseeris Clarksoni näidet.  

«Selle asemel, et burka teema üle nalja heita, peaks hoopis tõsise dialoogi algatama,» lausus organisatsiooni esindaja.

Suurbritannias ei ole burkade kandmist avalikkuses keelatud. Selle kuu alguses teatasid aga Prantsusmaa ja Belgia, et seal need keelati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles