Festivali Schilling korraldajad alustavad uue kontsertsarjaga

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirkl on uus Eesti sooloartist, kodanikunimega Liis Ring, kes muusikuna teinud kaasa mitmetes bändides.
Cirkl on uus Eesti sooloartist, kodanikunimega Liis Ring, kes muusikuna teinud kaasa mitmetes bändides. Foto: Renee Altrov

Schilling Kontsert on uus üritustesari, mis on võtnud eesmärgiks tuua siinse publiku ette aktuaalseid esinejaid laiast maailmast kompaktses kontserdiformaadis.

Kuna Schilling on suvise festivalina Euroopa booking-agentide ringkondades juba tuntud «ostleja», siis sajab korraldajate postkasti häid pakkumisi ka festivalivälisel ajal.

Schilling Kontsert kavatsebki nüüdsest sügise ja kevade vahel 2-3 korral mõne põneva esinejaga üllatada. Alati on laval ka vähemalt üks ja meie jaoks oluline Eesti artist.

Kontserdisarja avalöögiks on kohale palutud Schillingu publiku vana sõber - Sean Nicholas Savage, kes 2012. a. festivalil meeldejääva etenduse andis.

Kes aga siiski Sean Nicholas Savage’I fenomeniga tuttav pole, siis tegu on meie aja ühe andekaima veidrikust popmuusikuga.

Sean’i  ja tema muusikat avaldava plaadifirma, 2009.aastal alustanud Arbutus Recordsi ümber koondus tema kodulinnas Montrealis tihe ring kunstnikest ja noortest muusikutest, kellest enamus on tänaseks sarnaselt Sean’ile välja murdnud rahvusvahelistele areenile - nimetagem indie-suurnimesid nagu Grimes, Mac DeMarco, Tops, Doldrums, Blue Hawaii jne.

Foto: Angus Borsos

Sean Nicholas Savage pole üksnes väga andekas, vaid ka väga produktiivne. 5 aasta jooksul on temalt ilmunud 9 (mõningatel andmetel isegi 11) albumit, mille segiajamatuteks tunnusteks on sügavad, kohati ehmatavalt ausad ja isiklikkest läbielamistest kantud sõnad, väga nüansirikas ja dramaatiline vokaal ja ajatud popmeloodidad. Ta ei karda olla haavatav, poeetiline, vanamoodne, anti-staar või mitte-macho. Eriti ehedalt avaldub tema kõikevõitvalt sümpaatne olemus kontserdilaval - mida väiksemas saalis, seda parem.

Foto: Renee Altrov

Cirkl on uus Eesti sooloartist, kodanikunimega Liis Ring, kes muusikuna teinud kaasa mitmetes bändides (Animal Drama, Mirabilia, Talamak jt). Oma esimeste lugudega paotas ta kapiust möödunud aasta sügisel, mis ei jäänud märkamata Kohviradiol ja plaadifirmal Õunaviks. Tegemist oli amüsantselt värske indiepopibriisiga Eesti muusikamaastikul. Ja ei läinud aastatki, kui Õunaviksi alt ilmub Cirkli debüütalbum «Fables of a Faraway Land», mille esitlus Schilling Kontserdil toimub.

Laividel astub hetkel Göteborgis tudeeriv Liis üles koos muusikust sõbra Karl Pettiga, kes tegi kevadel ära ka põhjaliku töö plaadi lugude miksimisel.

Sarnaselt õhtu peaesinejaga on Cirkli muusikas nii õrna poeesiat kui elulist draamat, «lood on sündinud vajadusest iseendas ja ümbritsevas toimuvat peegeldada,» ütleb ta. Ka žanriliselt on lood kirjud, seal on RnB'd ja indiepoppi, estraadi ja klassikatki.

See pole muide esimene kord, kui Liis Ring ja Sean Nicholas Savage samal laval üles astuvad. 2012. a. Schillingul olid kohal mõlemad – Sean mängis oma bändis iseennast, Liis aga Mirabilias klahvpille.

Kontserdipiletid hinnaga 14 eurot on müügil Piletilevis ja toimumispäeval kohapeal.

Toimumisaeg:

16. oktoobril 2014

Uksed avanevad kell 20.00

Toimumiskoht:

F-Hoone / Must Saal

Telliskivi 60A

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles