Jakobson viib matkale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. R. Jakobsoni vahakuju.
C. R. Jakobsoni vahakuju. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Sel laupäeval toimub Carl Robert Jakobsoni sünniaastapäevale pühendatud Sakala tee matka- ja jooksupäev, mida korraldavad ühiselt RMK Sakala puhkeala ja Kurgja talumuuseum.

Matk algab keskpäeval Sakala tee alguses Vanaõue puhkebaasi vastas ning kulgeb mööda metsateed Kurgja ja Vanaõue vahel, mida mööda Jakobson käis Viljandisse ajalehte toimetamas.

Matka pikkus on 12,2 kilomeetrit, retke juhendavad kogenud matkajuhid, kahes puhkekohas pakutakse juua ja kerget kehakinnitust. Kurgjal on võimalik giidi saatel tutvuda muuseumiga ja sõita lodjaga.

Matkaks tuleb registreerida muuseumi e-posti aadressil info@kurgja.ee või telefonil 445 8171 ning ühtlasi teatada lõunasöögi- ja transpordisoov.

Isiklike autodega matkale minejad saavad oma autod jätta Sakala tee algusesse ning pärast toob buss nad Kurgjalt Vanaõuele tagasi.

Samal päeval toimub juba traditsiooniline Sakala tee jooks, mille võistlusdistantsid on 12,2 kilomeetrit, 6 kilomeetrit ja lastejooks 1,2 kilomeetrit.

Jooksu korraldab spordiklubi Mispo, osalejate registreerimine algab kell 10 talumuuseumis ja start on poolteist tundi hiljem. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles