Eesti rikkurid rääkisid, kuidas nad oma esimese miljoni teenisid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos
Reet Roos Foto: TV3

Esmaspäeval jõudis TV3 vaatajateni erisaade, mille aluseks oli ajalehe Äripäev koostatud Eesti rikkamate inimeste edetabel.

Erisaates võeti vaatluse alla kõige huvitavamad persoonid meie endi rikaste koorekihist ja muuhulgas küsiti mitmelt rikkurilt, kuidas nad oma esimese miljoni teenisid.

Jüri Mõis (vara väärtus 7,7 miljonit eurot): «Mina teenisin oma esimese miljoni rublades. Me asutasime panga, Hansapanga, ja see oli ülimalt lihtne: võtsime hoiuseid rublades, makstes head intressi, 20 protsenti ja üle selle. Aga rubla kurss langes paari kuuga sada protsenti. Nii jäigi, et kui see raha hoiustajale koos intressiga tagasi maksti, siis jäi see miljon ka endale järgi.»

Reet Roos (vara väärtus 13,3 miljonit eurot): «Kui aastaaruande kokku vaatasin, siis - oo!»

Heiti Hääl (vara väärtus 46,3 miljonit eurot): «Käisin piisavalt pikalt tööl ja olin kannatlik.»

Heldur Meerits (vara väärtus 47,7 miljonit eurot): «Ühel hetkel sai nagu lihtsalt tõdeda, et näed sa siis, et oligi mingi miljon juba koos.»

Margus Vanaselja (vara väärtus 20,3 miljonit eurot): «Seda ma ei mäleta. Me olime kõik nii tasapisi teinud, et ei teagi, millal see tuli. See pole ka kunagi mingi verstapost olnud.»

Jüri Käo (vara väärtus 31,7 miljonit eurot): «Eks ikka hirmsa töö ja närvikuluga.»

Veiko Tišler (vara väärtus 8,5 miljonit eurot): «Esimese kroonimiljoni ma teenisin 90ndate alguses arvutite ja muu elektroonika müügiga. Öeldakse, et esimese miljoni taga on kuritegelikkus. Midagi sellist seal pole. Kõik on aus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles