Uno Loop ei esine Leigol

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Loopi nädalavahetusel Leigol ei näe.
Uno Loopi nädalavahetusel Leigol ei näe. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Leigo Järvemuusika annab teada, et seoses ootamatu haigestumisega ei saa Uno Loop esineda sel nädalavahetusel toimuval Leigo Järvemuusikal.
 

Loop pidi kontserdil esitama oma loomingutee tuntumaid palasid Estonian Dream Big Bandi saatel koos Heidy Tamme ja mitme noorlauljaga.

Festivali korraldaja Janek Reimali sõnul on Loobi haigestumine kindlasti paljudele Leigole tulijatele halb uudis, kuid kavandatud kontsert ära ei jää.

“Soovime Uno Loobile head paranemist ja korraldame kontserdi tema loomingust ja tema auks,” lubas Reimal.

Loobi koha võtab kontserdil üle Trafficu solist Silver Laas. Talle sekundeerivad Heidy Tamme ja Eesti muusika tänapäeva tähed Lenna Kuurmaa ja Ott Lepland.

Tänavune Leigo Järvemuusika leiab aset reedel ja laupäeval. Avapäeval saab peale Loobi laulude kontserdi nautida Juhan Viidingu loomingut Jaagup Kreemi, Indrek Tarandi, Taavi Langi ja Tiit Kikase esituses.

Džässisõprade jaoks on tõeline maiuspala Sergei Manukjani ja Avicenna esimene kontsert pärast 18aastast pausi.

Õhtu nael on Tõnis Mägi autorilaulude kontsert. Tõnis Mägi abistavad tütar Lydia, Chalice ja Birgit Varjun.

Laupäeval leiab aset Neeme Järvi rahvusvahelise dirigentide kooli lõppkontsert.

Klassikapäeva avab kammerorkester koos solistide Pille Lille ja Aare Saaliga, kes esitavad igihaljaid Itaalia laule. Eesti noorte sümfooniaorkestri ja maailma eliiti kuuluva segakoor Latvija esituses tulevad ettekandele kuulsad ooperikooridele mõeldud palad Bizet' "Carmenist" kuni Verdi "Aidani" ning rahvasuus pulmamarsiks kutsutud osa Wagneri "Lohengrini" ooperist.

Õhtu finaaliks kujuneb aga Neeme Järvi dirigeerimisel ettekandele tulevad Wagneri "Lohengrini" 3. vaatuse sissejuhatus ja ooperi "Tannhäuser" avamäng ning Raveli "Bolero". Loomulikult saadab muusikat Leigole iseloomulik suurejooneline tuleetendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles