Eesti Jazzliit tutvustab Londonis kodumaist muusikat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Remmel
Laura Remmel Foto: Stina Kase

Eesti Jazzliit korraldab 21. oktoobril Eesti jazzi tutvustava kontaktsündmuse Londonis, kus seekord esinevad Duo Raivo Tafenau-Meelis Vind, Laura Remmel ning Joel Remmel Trio.

Kontaktsündmus annab võimaluse väliskülalisele, korraldajatele ning ajakirjanikele kontaktiks Eesti jazzidelegaatidega ja tutvuda erinäoliste muusikutega. Samalaadne võimalus oli ka selle aasta veebruaris, mil esinesid Kadri Voorand Trio, Duo Tuule Kann & Jaak Sooäär, Oleg Pissarenko Band, Villu Veski ja Ona Onabule.

Duo Raivo Tafenau-Meelis Vind on eriline, sest saksofoni-klarneti kooslust ei kuule tihti. Saksofonist Raivo Tafenau on rahvusvaheliselt aktiivne muusik. 1994. aastal pälvis Tafenau Eesti Raadio Aasta Muusiku tiitli, 2010. aastal ka Jazzkaare jazzipreemia. Klarnetist ja helilooja Meelis Vind on mitmekülgne muusik, kes mängib nii Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, Vind Projectis, VindPoweris, Heliotroobis ning on rühmituse Avarus liige. 2012. aastal sai Meelis Vind Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia laureaadiks ja 2014. aastal pälvis Jazzkaare jazzipreemia.

Laura Remmel (Põldvere) aka Paula Mustikas on lauljatar, kes otsib ja leiab. Ta on täiendanud oma teadmisi jazzi vallas nii Bostoni Berklee Muusikakolledžis, Freiburgi Jazz&Rock Schule’is ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Joel Remmel Trio on Eesti noore jazzi isikupärasemaid kollektiive, kelle looming kõnetab ja puudutab kuulajaid. Juba on ansamblilt ilmunud kaks albumit – debüütplaat «Lumekristall» (2012), mis sai väga hea vastuvõtu osaliseks ja samuti ka tänavu ilmunud album «More Than Fishermen», mis võlub oma põhjamaise karguse ja selgusega. Trios saavad kokku kolm andekat muusikut pianist Joel-Rasmus Remmel, bassist Heikko-Joseph Remmel ja löökpillimängija Aleksandra Kremenetski. Põhiosa lugudest on pärit pianisti sulest, kuid oma panuse helipildi kujundamisse on andnud ka trio teised liikmed.

Encounter Estonian Jazz: 21. oktoobril kl 20 Club Inégales, London.

Toetajad ja partnerid: EstArtist, Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Eesti saatkond Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles