Soome muusikatööstuse auhinna Tampere Music Award saab tänavu Helen Sildna

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivuse festivali esimesel päeval lõbutses kirju seltskond hea muusika saatel looduskauniskoha. HELEN SILDNA. 18JUL14. Foto: JAANUS LENSMENT
Positivuse festivali esimesel päeval lõbutses kirju seltskond hea muusika saatel looduskauniskoha. HELEN SILDNA. 18JUL14. Foto: JAANUS LENSMENT Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tänavu 25-ndat korda toimuv iga-aastane Soome muusikatööstuse konverents Music & Media Finland on otsustanud anda väärika muusika-auhinna Tallinn Music Weeki asutajale ja eestvedajale Helen Sildnale. Auhind erakordsete saavutuste ja teenete eest muusika-alases tegevuses antakse üle laupäeval, 18. oktoobril Tamperes toimuval galal.

Tampere Music Award on Soome Music & Media (Musiikki & Media) muusikatööstuse konverentsi ja talendifestivali ning selle toimumiskoha Tampere linna koostöös sündinud oluline tunnustus, millega kaasneb Tampere klaasikunstniku Vesa Varrela loodud auhinnatrofee. Auhinna annab üle Tampere aselinnapea Olli-Poika Parviainen.

Tampere Music Award auhinda jagatakse aastast 2010. Esimeseks auhinna pälvinuks oli samuti eestlane, toonane justiitsminister Rein Lang. Teised võitjad on olnud Vene ajakirjanik ja vabamõtleja Artemyi Troitsky (2011), Taani rahvusringhäälingu staažikas muusikaajakirjanik Jan Sneum (2012) ja Rootsi sõltumatute muusikaettevõtete assotsiatsiooni IMPALA  juht Jonas Sjöström (2013).

Helen Sildna on muusikatööstuse konverentsi ja talendifestivali Tallinn Music Weeki asutaja ning eestvedaja. Ta on olnud muusikatööstuses tegev üle 14 aasta nii aktuaalsete rahvusvaheliste artistide maaletoojana kui kohaliku muusikaettevõtluse ja -ekspordi edendajana. Tema loodud kontserdikorraldusfirma Musiccase kontol on muuhulgas suurüritusi nagu Kumu ÖÖ ning Islandi Päev ja hulk Eestisse jõudnud maailmanimedest artiste nagu Morrissey, Air, Sigur Rós, Patti Smith, Feist, Swans ning Regina Spektor. Helenil on olnud võtmeroll Eesti muusikaettevõtluse arendamises ning ekspordistrateegias, tänaseks on ta ka uue muusikaettevõtjaid koondava organisatsiooni Music Estonia üks liikmeid ja asutajaid.

«Helen Sildna on hämmastava energia, tahtejõu ja sihikindluse kehastus. Täna tema visioonile ja ennastsalgavale tööle on Tallinn Music Weekist kujunenud fantastiline sündmus, mis on Eesti kindlalt  popmuusika maailmakaardile salvestanud. Helenil on terav talenditabaja-kõrv, mida ta on rakendanud ka Soome muusikute ja muusikatööstuse toetamiseks,» kirjeldab auhinnasaajat Music & Media Finldand tegevjuht Tapio Korjus.

Eriintervjuu Heleniga Musiikki & Medial toimub reedel, 17. oktoobril kell 14.30.

Music & Media Finland on muusikatööstuse konverents ja talendifestival, millest on kujunenud oluline  sõlmpunkt Soome, Skandinaavia, Baltimaade ja Venemaa muusikaprofessionaalidele. Lisaks muusikatööstuse esindajatele suunatud konverentsiprogrammile toimub Music & Media raames ka talendifestival Lost In Music, kus tänavu astuvad üles kaks viimasel Tallinn Music Weeki festivalil välisdelegaatidelt positiivset tähelepanu pälvinud Eesti bändi.  Bassimuusika tandemit Faun Racket saab kuulda YO-talo klubis reedel, 17. oktoobril kell 21.00 ja viimase Noortebändi konkursi võitja Ziggy Wild Pakkahuone klubi lavale laupäeval, 18. oktoobril kell 21.30.

Tallinn Music Week toimub 25.-28. märtsil 2015. Festivali esinejate nimistusse pürgivate artistide taotlusvoor ja delegaatide registreerimine TMW muusikatööstuse konverentsile on avatud festivali kodulehel. Artistide esinemistaotlusi saab esitada ja delegaadipassi soodushind 100 eurot kehtib kuni 1. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles