Staarid juubeldavad homoabielude keelu tühistamise pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portia de Rossi ja Ellen DeGeneres
Portia de Rossi ja Ellen DeGeneres Foto: SCANPIX

USA föderaalkohus otsustas 2008. aastal loodud samasooliste abielude keelu (Proposition 8) tühistada ning paljud kuulsused, homod ja heterod, juubeldavad võrdsuse võidu üle.

Kohus leidis, et referendumil rahva poolehoiu saanud homoabielude keeld on põhiseadusevastane, vahendab E! News.

«Värske uudis: võrdsus võitis!» hõiskas saatejuht Ellen DeGeneres Twitteri kaudu. Tema abikaasa Portia de Rossi, kellega ta 2008. aastal võimalust kasutades abiellus, rõõmustas samuti: «See on erakordselt rõõmustav ja ajalooline päev ning pikk samm kõigi inimeste võrdsete õiguste poole.»

California kuberner Arnold Schwarzenegger ütles väljaandele Los Angeles Times, et otsus «kindlustab täieliku juriidilise tagatise ja kaitse, millist väärivad kõik inimesed».

«See on parim uudis, mida viimasel ajal kuulnud olen! Oligi aeg. Olen rõõmus, et California astus lõpuks sammu õiges suunas,» rääkis seltskonnadaam Kim Kardashian.

«Gei- ja lesbipaarid on kaua aega võidelnud aktsepteerimise ja võimaluse eest abielluda ning pere luua inimesega, keda nad armastavad,» märkis lauljanna ja geiaktivist Cyndi Lauper. «Proposition 8 põhiseadusevastaseks kuulutamine annab tunnistust põhimõtetest, millele see suurepärane riik rajati ning kinnitab, et geipaaride diskrimineerimine peab lõppema.»

Mõned minutid pärast ajaloolist otsust väljendasid kõikvõimalikud kuulsused Twitteris oma rõõmu:

Paris Hilton: «Milline suur ajalooline päev võrdsetele õigustele selles riigis! Nad tühistasid viimaks Prop 8! Tõelist armastust ei peaks piirama seadus. :)»

Christina Applegate: «Nutan suurest rõõmust! Tänan, tänan, tänan, et lasite võrdusel võita. Kõik inimesed loodi võrdselt! Punkt.»

Kelly Osbourne: «Olen üliõnnelik seda uudist kuuldes! Oli ka aeg!»

Ricky Martin: «YEAHHHHH!!!!! #PROP8UNCONSTITUTIONAL MOVING FORWARD!!!!!!!!»

Damon Lindelof: «Vau! Õigussüsteem siiski mingil määral töötab.»

Olivia Munn: «Prop 8 tühistati! Võrdsed õigused kõigi jaoks! Kena on lõpuks 1950ndatest välja pääseda...»

Eli Roth: «Suurepärane uudis Prop 8 tühistamisest. Nüüd saab The Sun kõigi kohta kihluskõlakaid välja mõelda!»

Adam Lambert: «Prop 8 tühistati! Rõõmustan, et California taastas kõigi kodanike õiguse abielluda inimesega, kellega soovivad! Võrdsed õigused on väga glämm!»

Kristin Chenoweth: «Californias tühistati Prop 8! Jumal olgu õnnistatud!»

Nicky Hilton: «Jumal tänatud, et California tühistas homoabielude keelu. See on progress!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles