8 nippi, kuidas näägutamisele lõpp teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näägutamisest kõrini?
Näägutamisest kõrini? Foto: SCANPIX

Näägutamine on ebameeldiv mõlema osapoole jaoks.

Yahoo! Shine avaldas kaheksa nõuannet, kuidas näägutamisest lahti saada - kui sina oled näägutatav.

Üks näägutamise peamisi põhjuseid on asjaolu, et näägutatav ei vasta. Mõned inimesed arvavad, et vastamata jättes ununeb teema varsti, kuid tegelikult on asi vastupidine.

1. Vasta kindlasti. Nii näitad, et sulle on öeldu kohale jõudnud. «Okei, ma pean koduteel poest läbi käima.»

2. Pane ajakava paika. «Mul pole täna ega homme aega autokindlustusega tegeleda, kuid võtan selle kindlasti ette reedel.»

Üks ebameeldivamaid asju näägutamise juures on see vinguv hääl.

3. Leia võimalusi, kuidas sulle sõnatult meelde tuletada, mida teha on vaja. Palu näägutajal lambipirn kapinurgale asetada, kui see vajab vahetamist.

4. Palu meeldetuletusi kirjalikult - märkmepaberitel või e-kirjaga. See meetod on palju tõhusam.

Näägutamise ignoreerimise asemel selgita, miks sa ei vasta.

5. Kui sul kästakse pidevalt vihmavari kaasa võtta, hommikust süüa või mantel selga panna, meenuta näägutajale, et oled täiskasvanu ja otsustasid neid asju mitte teha.

6. Kui sul polegi plaanis nõutud asja teha, siis lihtsalt ütle seda. Näägutaja eelistaks teada, et sa ei tee seda, mitte elada rõhuvas teadmatuses. Lisaks on sageli nii, et venitamisega muutub asja kordasaatmine keerukamaks.

Kaota näägutamise põhjus.

7. Mõnikord on meil suur vastumeelsus teatud asja teha. Kui sinuga õiendatakse pidevalt pesemata nõude pärast, sest sa vihkad nõude pesemist, ütle näiteks: «Mingil põhjusel ma vihkan nõude pesemist. Kas ma selle asemel mingit muud majapidamistööd teha?»

8. Paiguta raha õigesti. Abieluõnn on üks elu suuremaid prioriteete. Uue köögilaua ostmise asemel palka keegi teie muru niitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles