«Raudse eesriide jumalused» täna: Jaak Joala karjäärist NSVLis

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV uue dokumentaalsarja «Raudse eesriide jumalused» teine saade, mis on vaatajate ees täna kell 19.35, keskendub Jaak Joalale. Saatest saab teada, kuidas algas Joala ja ansambli Radar kosmiline karjäär Nõukogude Liidus ning eetrisse jõuab kaleidoskoop hiljuti lahkunud laulja toonastest lauludest.

Oma lähedastest kokkupuudetest Jaak Joalaga räägivad Vahur Kersna ja Koit Toome. Samuti David Tuhmanov, kelle tööd heliloojana Joala väga austas, pidades tema loodud laule tähtsaks ka oma repertuaaris.
 

Staadionitäied rahvast ja ekstaasis naisfännid ei olnud aga üksnes Jaak Joala rutiinne argipäev. Nõukogude Liidu Mick Jaggeriks tituleeritud Gunnar Graps hullutas oma ansambliga «Magnetic Band» mitte ainult kümneid tuhandeid naisi, vaid ka Kesktelevisiooni juhtkonda, kes Raudmehele eetrikeelu seadis. Mis selle põhjustas, näeb tänasest saatest.
 

Telesaadete esikümnes koha sisse võtnud dokumentaalsarja «Raudse eesriide jumalused» näeb ETVs reedeti kell 19.35.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles