USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards esineb 17. novembril Tallinnas klubis Sinilind.

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards
USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards Foto: Holly Andres

Esmaspäeval, 17. novembril esineb Tallinnas klubis Sinilind üks viimaste aastate põnevamaid alternatiivpopi bände, Tune-Yards Ameerika Ühendriikidest. Tallinna kontsert on osa Tune-Yardsi tänavu ilmunud kolmanda kauamängiva «Nikki Nack» maailmaturneest. Piletid kontserdile on saadaval teisipäeval, 28. oktoobril kell 10:00 Piletilevis, esimesed 50 piletit erihinnaga 15 eurot. Kontserti esitleb Bushmills viski.

Tune-Yardsi koduleibliks on mainekas plaadifirma 4AD, mille alt tänavu maikuus ilmunud albumit „Nikki Nack“ on muusikakriitika nimetanud bändi parimaks saavutuseks. Plaadi produktsiooni eest vastutasid teiste seas R&B kõrgliiga mehed Malay (Frank Ocean, Alicia Keys, Big Boi) ning John Hill (Rihanna, Shakira, M.I.A.).

Selle isepäise globaalpopi koosluse saavutuste kontol on ka nädalalehe Village Voice muusikakriitikute aastaküsitluse võit ja Yoko Ono lugude coverid. Tune-Yardsi kirevasse pilliparki kuuluvad muuhulgas ukulele, diktofon, luuper, riisikott, pöördtool ja haiiti löökriist boula. Bändi kontserte näinud tunnistavad, et tegemist on hämmastava ja kordumatu kogemusega.

Foto: Holly Andres

USA Läänerannikult Oaklandist pärit multiinstrumentalisti ja väsimatu eksperimentaatori Merrill Garbuse poolt 2006. aastal käima lükatud Tune-Yards on üks omanäolisemaid nähtusi uue aastatuhande popmuusikas. Alustanud diktofoniga salvestatud lo-fi vinjettidest (esikalbum «Bird-Brains», 2009), arendas Garbus peagi välja oma kaubamärk-helikeele, pööraselt kireva «helilapiteki», milles kohtuvad Keenias ja Haiitil afro-popi koolituse läbinud vokaal, äraspidised lastelaulude refräänid, 80-ndate R&B heiastused, seikluslikud rütmijoonised ja bändikaaslase Nate Brenneri nõtked bassikäigud. Anarhistlikus protestiliikumises karastunud bändi eesliini-tüdruk ja loomemootor Merrill Garbus rakendab läbematut kodanikualgatust ka laulusõnades ning on oma nukunäitleja-karjääri aegadest säilitanud kombe kanda ekstravagantseid näomaalinguid ja ülevõlli-kostüüme.

Kontsert toimub esmaspäeval, 17. novembril Tallinnas klubis Sinilind. Uksed avatakse kl 20.00.

Piletid kontserdile on saadaval 28. oktoobril Piletilevis, esimesed 50 piletit erihinnaga 15 eurot, järgmised hinnaga 22 eurot. Müügile tuleb 300 piletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles