Eesti staarartistid vedasid Luunja rahvast ninapidi

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RESPEKT esitles 27. jaanuaril Kannu Kõrtsis oma esimest kauamängivat - Jane Kruusmaa ja Fred Krieger
RESPEKT esitles 27. jaanuaril Kannu Kõrtsis oma esimest kauamängivat - Jane Kruusmaa ja Fred Krieger Foto: Meelis Tomson

Elu24 toimetus sai Luunja rahvalt kurja kirja:

Kirjutame Teile Luunjalt ja teemaks on laupäeval siin käinud kurikuulus Elmari tantsuõhtu.

Terve Luunja on täis plakateid, kus ilutsevad artistid: Erich Krieger, Hendrik Normann, Jüri Homenja, Respekt ja mingisugune Renx.

Jõudes kontserdile, ostes 125 krooni eest pileti, selgus aga et Jüri Homenja Luunjas ei esinegi. No kuidas nii saab? Ise teevad suurtel plakatitel reklaami, meelitavad inimesed kohale ja siis selgub, et laulja ei esinegi kontserdil...

Esimeste artistide seas oli laval Normann isiklikult ning siis läks järsku elekter ära.
Et elekter taastada, võeti nahaalselt see laululava kõrval olevast majast, mis jäeti tänu sellele kontserdile lihtsalt PIMEDAKS.

Samal ajal laulis purupurjus ja TOSSUD jalas Normann laval: «MU EEEMAAAA, MU EEEMAAAA!»

Tagatipuks astus lavale ansambel Respekt, kes saatis konkreetselt Luunja elanikud PERSSE. Just nii karjus selle bändi meessolist Kerdo Mölder otse mikrofoni ning lisas veel, et oo, see Luunja ongi ju see koht, kus neid kurke kasvatatakse.

Eriti ülbed tegelased need meie staarartistid!
Ja toidust, mida sellel üritusel pakutakse, ei tasu rääkidagi. Minge proovige ise!!!

Elu24 uuris staarartist Jüri Homenjalt, miks too Luunja rahvast ninapidi vedas.

Üle kolme artisti ühele kontserdile esinema panna pole mõtet. Teeme Elmari tantsuõhtutel tööd vaheldumisi. Sellel konkreetsel Luunja kontserdil mind tõesti polnud. Minu asemel oli Krieger.

Aga kontserdiplakatitel on ju kõikide esinejate nimed. Kas publikut ei veeta sellega mitte  ninapidi? 

Meil on esinemispäevad omavahel ära jaotatud. See märge peaks iga konkreetse kontserdipaiga plakatil juures olema. See on korraldajate aps.

Näiteks eelmine kord esinesin mina Kriegeri asemel. Tema pidi olema hoopis Valgevenes, Vitebskis ühes žüriis. Inimene ei saa ju ometi kahes kohas korraga olla!

Ja üleüldse, me ei sobi Kriegeriga hästi ühele lavale...

Meil oli üks kihlvedu seoses jalgpalli MMiga ja Krieger on mulle siiani kaks  loomalihasašlõkki sees.

Kontserdikülastajad nurisevad, et olete ka ülbed. Näiteks viimasel Luunja kontserdil olla üks lauljatest publikut roppude sõnadega sõimanud ning teine artist olnud veidike švipsis? Juhtub seda teie tuuril tihti?

Suured staarid peavadki ülbed olema! Tööd ja esinemisi on palju ja vahel oled lihtsalt tüdinud.

Elu24 uuris ka põhitaidleja Erich Kriegerilt, mis siis Luunja kontserdil tegelikult juhtus. Miks polnud kõik väljareklaamitud artistid kohal?

Inimesed ei vaata netti. Seal on kõik kirjas, millisel kontserdil ja millises alevis keegi meist esineb. Ma saan aru, et inimesed on pettunud, kui me kõik korraga kohal ei ole.

Rahvas oli näiteks 6. augustil ka väga nördinud, kui mind polnud. Paljud olid just ekstra minu pärast kohale tulnud. Minu asemel oli hoopis Homenja.

Luunja rahvas kurjustas, et elekter kadus kontserdi ajal ära?

Viis korda kadus ära. See juhtus Hendrik Normanni esinemise ajal.

Kas Normann oli purjus ja karjus seejärel mikrofoni lihtsalt lollusi?

Kas Normann on napsine või mitte, sellest ei saa keegi kunagi aru. Eestis on kolm inimest, kellest ei saa iial aru, kas nad on võtnud või mitte. Need on Riisalu, Lehtlaan ja Normann.

Võib-olla Normann tegi tõesti pulli, aga ta pidi ju rahvast kuidagi erksana hoidma seniks, kui elekter ära on.

Ausalt öelda ma ei tea, mida ta seal laval karjus või tegi. Minul oli sel ajal paus ja ma nautisin meie kantiinis õhtusööki.

Ansambel Respekti solist oli aga rahvast suisa saatnud kohta, kus päike ei paista. Vastab see tõele?

No ta ütles korra, et minge te ka kõik sinna kohta... Tegelikult tahtis öelda, et minge kõik kurke korjama! Nii oligi! Ta karjus rahvale, et teil siin Luunjas on nii head kurgid, et minge kõik neid korjama ja rahvas karjus ekstaasis vastu: «Jaaa!!!»

Meil on üleüldse lepingus kirjas, et esinemiste ajal ei tohi ropendada ja täis peaga esineda, Nii et ma ei usu, et keegi meist tahaks seda lepingu punkti rikkuda.

Millised on Sinu suhted Jüri Homenjaga?

Ma olen talle öelnud, et ma temaga ühel kontserdil ei esine. Ta võtab kõik autogrammikütid endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles