Tumedate retuuside kandmine võib lõppeda haiguse ja surmaga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumedate retuuside kandmine võib lõppeda haiguse ja surmaga?
Tumedate retuuside kandmine võib lõppeda haiguse ja surmaga? Foto: SCANPIX

Tai võimud soovitavad noortel naistel mitte kanda moekaid musta värvi retuuse, kuna need säärevarjud võivad dengue-palavikku levitavaid sääski ligi meelitada.

Tai asetervishoiuministri Panisir Kulanartsiri sõnul paneb noorte riietumisstiil muretsema, kuna kantakse palju tumedaid riideid, kirjutab The Telegraph.

Kulanartsiri hoiatas, et moe järgmine võib kaasa tuua haiguspuhangu.

Tais on selle aasta esimese seitsme kuuga registreeritud 43 dengue-palavikku suremise ning 45 000 haigestumise juhtumit.

Dengue-palavik levib eelkõige vihmaperioodil, mis kestab juunist septembri lõpuni.

Tai tervishoiuministeeriumi andmetel olid dengue-palavikku surnutest 26 vanuses 10 – 24 eluaastat.

«Hoiatame nii tumedate retuuside kui ka teiste tumedat värvi riiete kandmise eest. Nende kandmine võib haigust kandvaid sääski ligi meelitada. Vihmaperioodil tasuks kanda paksemast materjalist riideid, kus sääsed ei pääse läbi hammustama, mitte õhukesest, nagu retuusid on,» lisas aseminister.

Dengue-palavikku levitavad sääsed, kelle hammustustest viirus inimorganismi satub. Haiguse sümptomiteks on kõrge palavik, sisemised verejooksud, nahapunetused ja liigesevalud.

Selle haiguse vastu vakstiin puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles