Islamiriigi võitlejad treenisid Iraagi sillal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Maailma meedias levivad fotod, millel on näha sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejaid treenimas Iraagis Mosulis asuval maanteesillal.

Sillal vuravad bussid ja autod ning samal ajal lasevad Islamiriigi sõdijad end köite abil sillalt alla, edastab Daily Mail.

Islamiriigi kontrolli all  olevas Mosulis treeningu läbi viinud maskides meestel on näha ründerelvi.

Islamiriik on vallutanud suuri alasid Iraagis ja Süürias ning seal on kehtestatud karm sharia seadus. Selle eirajaid on tapetud.

Islamiriigi võitlejad tapsid möödunud nädalal Iraagis Anbari provintsis vähemalt 50 kohalikku elanikku, kelle seas oli ka lapsi.

Kinnitamata andmetel on see terroristlik grupeering tapnud sadu inimesi.

Lisaks on Islamiriik röövinud lääneriikide kodanikke, keda on hukatud. Nende seas on olnud ka ajakirjanikke.

Islamistlikud sõdalased on hävitanud ja kahjustanud kultuuriväärtusi, millest osa on kantud UNESCO kultuuripärandi nimekirja.

ÜRO kultuuriorganisatsiooni UNESCO juht Irina Bokova mõistis hukka Islamiriigi poolt toime pandud kultuuripärandi hävitamise Iraagis.

Bokova sõnul on Iraagis tuhandeid templeid, maju ja arheoloogiliselt tähelepanuväärseid paiku, mis kuuluvad kogu inimkonnale ja selle tõttu on vaja neid kaitsta. Islami ekstremistid aga hävitavad neid ning sellega ei saa leppida.

Pilte vaata siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles