Krõbesaates «Punker» esitletakse täna kooseluseaduse vastast kunsti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaade «Punker» ja Olja Raag
Telesaade «Punker» ja Olja Raag Foto: Kanal 12

Tänases Kanal 12 saates «Punker» esitleb Olja Raag kooseluseaduse vastast kunsti.

Kunstnik Olja Raag teatab oma Facebooki lehel: "Homoks ei sünnita, homoks saadakse!"

Nimelt on Olja Raag nördinud selle üle, kui palju on meie seas erapooletuid inimesi, kes kas ei adu probleemi tõsisemaid tagamaid või lihtsalt ei huvitu sellest, mis tema ümber toimub. Ometi seaduse vastuvõtmise eel tuli kokku arvestatv hulk inimesi protesteerimaks selle vastu, siiski ei huvitunud valitsus sellest, mis tema rahvas arvab ning võttis vastu seaduse, mis puudutab eelkõige meie enda lapsi.

"Esialgselt on jõustumise kuupäevaks pandud 01.01.2016, kuid eelnevalt on vajalik vastu võtta veel rakendussätted, mistõttu on see praegune seadus sellisena suht mõttetu ja deklaratiivne, aga ikkagi näitab muule maailmale suhtumist. Seadusest roogiti välja sätted seoses kohtumenetlusega, kuna siis oleks pidanud saama kokku 51 poolthäält, mida hetkel ilmselgelt polnud. Tegu pole millegi muuga, kui halva õigusloome tavaga," leiab kunstnik.

Krõbesaates "Punker" annab Olja Raag saatejuhtidele üle maali, kus on pildis kujutatud saatejuhid ise. 

O.Raag selgitab suurel lõuendil valminud kunsti sisu nii: "Kõik, kes arvavad, et neid ei puuduta see seadus – võtke üks homopaari pilt ning kujutage nende asemele oma kallid inimesed – oma lapsed! Ehk siis saate aru, kui ebaloomulikult looduse vastu võib üks vägisi pealesurutud seadus muuta teie elu!"

O.Raag esitleb saates oma seisukohta, et vastikustunne homoseksualismi vastu on evolutsiooniliselt kujunenud kaitsereaktsioon liigi säilimisele ohtliku käitumise suhtes.

Suuremõõtmeline bling-bling-kollaaž paneb punkrilised Marge, Sassi ja Mareki ahhetama, sest midagi nii erilist poleks nad tõepoolest osanud oodata. Lisaks selgitab Ukraina päritolu kunstnik Olja, miks talle kooseluseadus nii pinda käib.

Töövarjuna õpib Sass punkrist väljas sedapuhku õnneliku lõpuga massaaži saladusi. Et poed on juba täitumas jõulukraamiga, keskendub punkri meisterdamisnurk samuti pühadekingitustele. Alustada pole kunagi liiga vara! Skeptik Martin Vällik annab aru, miks päkapikke olemas pole ning miks igasugune religiooni ja nõidadesse uskumine tuleks samuti ära lõpetada.

Merepiraatidega võitlemisest pajatab aga tugeva sõjalise väljaõppe saanud ning ka ise piraate küttinud Martin Plaser. Rubriigis “Poliitik vabandab” saab sõna Riigikogu liige Kalle Laanet.

Provokatiivne meelelahutussaade “Punker” avab Kanal 12 vahendusel uksed täna õhtul kell 22:30. Saadet juhivad Marge Tava, Aleksander Ots ja Marek Reinaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles