Dieediguru: Homer Simpson on osaliselt süüdi ülekaalulisuse epideemias

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homer Simpson
Homer Simpson Foto: Wikipedia.org

Briti dieediguru Steve Milleri arvates on osaliselt maailmas levivas ülekaalulisuse epideemias süüdi menuka animasarja «Simpsonid» üks peategelastest Homer Simpson.

Homer Simpson on eluga üsna sageli jännis olev pisut ülekaaluline mees, kes armastab süüa sõõrikuid ja peekonit ning juua õlut, kirjutab väljaanne Men´s Health.

Milleri sõnul annavad Homeri söömisharjumused vaatajatele halba eeskuju.

Asjatundja sõnas hiljutises intervjuus, et ülemaailmne ülekaalulisuse epideemia on osaliselt Homeri süü ning see tegelane mõjutab inimesi negatiivselt, mis puudutab söömisharjumusi.

Homer Simpson on hoolimata oma ülekaalulisusest enamjaolt heatujuline ning ülekaal ei ole talle probleemiks.

«Mulle ei meeldi, et inimesed vaatavad, kuidas Homer vahetpidamata rämpstoitu sööb ja samas on selle üle õnnelik,» lausus Miller.

Terviseasjatundja arvates on paljud võtnud Homer Simpsoni endale eeskujuks ning matkivad selle tegelase elustiili.

Milleri seisukohti on ka kritiseeritud.

«Ma ei arva, et Homer Simpson mõjutab kellegi kehakaalu või sunnib sööma nii palju, et kehakaal kasvab,» lausus USA Wilmingtoni ülikooli professor Matthew Lapierre.

Lapierre on pikka aega uurinud telesaadete mõju laste ja täiskasvanute elule, käitumisele ja harjumustele.

«Homer Simpsonit näidatakse sarjas tihti koomiliselt ning ma ei arva, et sarja vaatajad võtavad teda tõsiselt. Kindlasti ei ole ta eeskujuks,» lisas asjatundja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles