Raadio 2 kuulajate lemmik on Vennaskonna «Suvi»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Trubetsky
Tõnu Trubetsky Foto: Postimees
Raadio 2 kuulajad valisid kõigi aegade parimaks suvelauluks Vennaskonna
esitatud pala "Suvi".

Kolm kuud kestnud ja sel nädalal lõppenud konkursil osales kokku 46 eestikeelset ja suvesõnumit sisaldavat laulu.

Saatejuhtide ja kuulajate soovitatud laulud võistlesid läbi kolme suvekuu üks-ühe vastu. Kuulajatelt rohkem hääli saanud pala pääses järgmisesse saatesse, kus tuli vastu järgmine laul.

Kõige edukamateks lugudeks osutusid J.M.K.E. "Valge liblika suvi" kuue ja "Kollane Allveelaev" ning "Rendime saarele sauna", viie saate võiduga.

Kuus kõige edukamat laulu osalesid lõpunädalal duellides üksteise vastu ja nõnda jõudsid kolm parimat superfinaali.

"Superfinaal, kuhu pääsesid kolm suve jooksul enim toetust kogunud laulu kujunes erakordselt pingeliseks," rääkis üks R2 hommikuprogrammi juhtidest Maris Uusna

Telefonihääletuse põhjal sai Vennaskonna järel teise koha Rock-Hoteli "Suvi" ja kolmanda J.M.K.E. "Valge liblika suvi".

"Laul sündis 1998. aastal Emajõe suveteatri etenduse "Ronja röövlitütar" tarvis," meenutas võiduloo sõnade autor Andres Dvinjaninov.

"Saime muusika autori Allan Vainolaga Tallinnas ühes sadama lähedases parklas
kokku. Allan pani kasseti mu autos mängima ja küsis: mis sa arvad? Üks kuuldud lauludest oli too suvelaul, mida hiljem Elina Reinold ja Ardo-Ran Varres esitama hakkasid. Mulle see muusika väga meeldis ja sinna saidki sõnad peale tehtud."

"Üksinda ühe teatrietenduse helilooja olla oli väga austav ja tähtis," lisas Allan Vainola. "Kuna laul meeldis ka bändikaaslastele, tegi Vennaskond hiljem sellest oma versiooni."

Aga miks ikkagi suve teema?

"Ronja kogu lugu selles ongi, et algab suvi ja mis siis selle aja jooksul juhtub," rääkis Dvinjaninov. "Suvi on aeg noortele enese-, üksteise- ja elu leidmiseks.

"Suvi on põhjamaalase jaoks erutav ja ärev aeg.," on nõus ka Vainola. "Eestlastele on aastaajad ja ilma teema südamesse läinud, sest kogu elu sõltub sellest."

Vaata kõiki osalejaid ja tulemusi siit.


 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles