Toomas F. Aru joonistab Rüütli tänavale keksukasti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas F. Aru joonistab Rüütli tänavale keksukasti, mida ta nägi unes.
Toomas F. Aru joonistab Rüütli tänavale keksukasti, mida ta nägi unes. Foto: Erakogu

Laupäeval 10-14 viib J. Barbaruse nimelise kontrakultuuri keskuse inimhingede insener Toomas F. Aru Pärnus Rüütli tänaval läbi visuaal-poeetilise linna manipulatsiooni “Filosoofiline keksukast 20 sajandil” esitluse.

“Ütleme nii, et tulen kunstnikuna kapist välja,” selgitas Aru. “Joonistan Rüütli tänavale keksukasti, mis ilmestab 20. sajandit. Nägin seda keksukasti unes, seisin ühe jalaga analüütilise filosoofia kastis ja pidin kümne tuhande sõnaga kirjeldama lauset "Maailm on kõik, millega on tegu". Ärkasin hommikul, joonistasin keksukasti üles ja nüüd teen selle linnakeskkonda."

Aru seletuse kohaselt on 20. sajand olnud inimestele mõttelooliselt murranguline.

“Liikumised modernismilt postmodernismi on tõstatanud hulgaliselt küsimusi identiteetide, narratiivide, diskursuste kadumise ja tekkimise teemadel,” seletas Aru. “Modernismi ajal valminud filosoofiline keksukast on postmodernismis teostunud ja inimesed keksutavad-mängivad väga paljude identiteetide, narratiivide ja diskursustega. Visuaal-poeetilise teose eesmärk on see keksutamine-mäng tuua nähtavale ja konkretiseerida.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles