Richard Dawkins võrdles burkat prügikotiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Dawkins
Richard Dawkins Foto: Wikipedia.org

Otseste väljaütlemiste poolest tuntud Briti evolutsioonibioloog Richard Dawkins võrdles mosleminaisi pealaest jalatallani katvat burkat prügikotiga.

Dawkins sõnas, et kui ta näeb mosleminaisi nende traditsioonilises rõivastuses, tekib tal tahtmine oksendada, kirjutab Huffington Post.

Ateismi pooldajana tuntud Dawkins oli burkakeelu suhtes üsna napisõnaline. Ta lisas, et liberaaline ta ei kiirustaks burkasid keelama, kuid samas ei meeldi need talle.

Briti moslemite arvates on Dawkinsil islamofoobia.

«Suurbritannias on mitmetahuline ja vaba ühiskond. Miks sellele mehele läheb korda, mida naised seljas kannavad? Teistsuguste suhtes tuleks mõistmist ja austust üles näidata,» lausus Briti islamikogukonna esindaja Seyyed Ferjani.

Mitmetes Euroopa riikides jätkuvad burka keelamise ja lubamise debatid. Möödunud kuul ärritas Prantsuse moslemeid valitsuse otsus keelata avalikkuses burka ja niqabi ehk nägu katva loori kandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles