Pildid: Uku Suviste romantilisel õhtusöögil koos kauni Sandraga

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestimaal teab Ukut igaüks. See oleks küll ime, kui keegi üllatunult kulmu kergitaks ning sel teemal teavitamist vajaks. Muusikukarjääri ülekordamine oleks liig mis liig, kuid sootuks teine lugu on uudishimutseda selle üle, mida igaüks ei teagi. Niisiis, kui muidu on muusik see, kes oma maagilise karismaga kuulajaid võlub ning paratamatult õrnemat sugu hullutab, siis tuli väike krutskilik mõte viia ta vastamisi ühe teise maagilise võluriga ja vahetada nende positsioonid üheks meeldivaks õhtuks.

Foto: Tiit Mõtus

Restoran Nipernaadi kutsus Uku koos tema kauni kaaslase Sandraga ekstra neile korraldatud õhtusöögile, kus neile valmistati kodumaiseid roogasid ning lubati gurmaanidel nautida puhtaid, lihtsaid ja tuttavaid maitseid.

Kas Ukut armastataks nii palavalt, kui ta ise mustitseerimist ja laulmist ei armastaks? Paraku ei piirdu laval olemine ainult nautimisega ja väljapaistev olemisega – on vaja hoolitseda selle eest, et kõik sujuks, tuleb mõelda, tuleb vastutada.

Foto: Tiit Mõtus

Kreutzwald hotel Tallinna Nipernaadi restoran on ka ise osake kodumaisest maagiast ning nüüd, mil esinejate rollid ringi löödi ja lasti säraval paarikesel täiesti sundimatult õhtut nautida, oli lõpuks tore ka teada saada, mida head sellisest sünergiast sündis.

Foto: Tiit Mõtus

Uku, kas toitud kindla graafiku järgi ajaliselt ja menüü poolest?

Olen omale loonud harjumuse pidada kinni reeglitest, olles teadlik muuhulgas siis sellestki, mida söön ning ajastan kõik nii, et ei sööks üle ega peaks tundma samas ka nälga. Väga kindlalt ja rangelt ettekirjutatud menüüd mulle ei meeldi. Üritan ikkagi kuulata oma keha vajadusi ning arvestada sellega, mille järgi isutab.

Foto: Tiit Mõtus

Ilmselt mõjutab toitumisharjumusi ka karjäär. Kas jõuad ikka kolm tervislikku toidukorda päeva jooksul ära süüa?

Kui päevagraafik logistiliselt väga segi pole paisatud, söön pigem isegi kuus korda päevas. Kui süüa vähem ja suuremaid portsjone, on toidu kogust raskem hinnata. Ilmselt oleneb see harjumustest – kellele sobib üks, kellele teine. Alla kolme korra süüa oleks pisut vähevõitu.

Foto: Tiit Mõtus

Millised on erilisemad toidud, mida oled saanud proovida?

Väga ekstreemsustesse ei ole laskunud. Kreetal proovisin viimati haikala, mis maitses väga hästi. Mäletan, kuidas saates Hirmu faktor keedeti kitse suguelundeid ja võistlejad pidid neid sööma. Sai küllalt selle ekstreemsuse vaatamisestki pikaks ajaks.

Foto: Tiit Mõtus

Kas oled sagedane restoranide külastaja?

Ei, pigem käin harva. Naudin kodus söömist ja seda eriti siis, kui kööginurka satub Sandra.

Foto: Tiit Mõtus

Kas sulle endale meeldib süüa teha? On sul oma niinimetatud firmaroog?

See on pasta, kuid ise söön seda suhteliselt harva. Jah, süüa meeldib küll teha, aga suuremaid roogasid valmistan harva.

Foto: Tiit Mõtus

Igaühel on vähemalt üks lemmik kodune toit. Milline on sul?

See on kohupiim mistahes kujul. Praegu. Aga see muutub – tasub paari tunni pärast uuesti küsida (pilgutab kelmikalt).

Foto: Tiit Mõtus

Kui otsustad minna restorani, siis mille järgi selle välja valid?

Enamasti selle järgi, mida teavad soovitada sõbrad ja tuttavad. Ilmselt ka intuitsiooni põhjal, sest ega mingisuguseid erilisi kriteeriume mul selleks ei ole.

Foto: Tiit Mõtus

Kas eelistad pigem kodusemaid või hoopis eksootilisemaid maitseid? Miks?

Restoranides prooviksin pigem eksootilisi roogasid selleks, et saada uusi ja huvitavaid toiduelamusi. Kodumaist olen ju väga palju saanud. Seda enam, et mu vanemad pidasid kunagi Tallinnas restorani Eesti Maja. Seal sai kodumaisest igapäevaselt toitutud.

Foto: Tiit Mõtus

Mida pead restoran Nipernaadi tugevaimaks küljeks?

Väga huvitav menüü, väga maitsev toit, väga suurepärane teenindus.

Foto: Tiit Mõtus

Mille järgi menüüst oma valikud teed? Millise valiku tegite sel korral Nipernaadis?

Ennekõike dikteerib selle isu. Nipernaadis tellisime Sandraga Lõuna-Eesti veise sisefilee, mis toodi lauda otse maakivigrillil ning seeläbi oli võimalus liha ise lõpuni grillida. See on valik, mida soovitan kindlasti kõigil proovida.

Foto: Tiit Mõtus

Kiitsid teenindust. Räägid muljetest lähemalt?

Teeninduse suhtes olen ma ehk isegi sensitiivsem kui toidu enese suhtes. Minu jaoks on väga oluline, milline atmosfäär kliendile luuakse. Meil on tekkinud viimasel ajal väga palju uhkeid söögikohti ning mulle tundub, et konkurents on tihe ja tase kõrge. Lisaks meeldivale maitseelamusele on teenindus see, mis trumpab üle nõudlikumagi kliendi. Nipernaadis on see meeldiv ja täiesti laitmatu. Kõik on detailsusteni hoolikalt läbi mõeldud. Tundsime end Sandraga majesteetlikult.

Foto: Tiit Mõtus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles