Philae roboti eest vastutav «hull teadlane» on igapäevaelus kobakäpp

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Taylor
Matt Taylor Foto: enjoyspace.com

Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) kosmosesondi Rosetta missiooni liige, inglasest füüsik Matt Taylor olevat ta pere sõnul «hull teadlane», kellel on lihtsam käsitleda kosmoseaparatuuri kui parkida oma autot.

41-aastase Taylori puhul on tegemist andeka teadlasega, kes on väidelnud Londoni Imperial Collegis, kuid tavaelus olevat ta kobakäpp, edastab Evening Standard.

Väljaanne The Independent võrdles uurimisroboti Philae jõudmist komeedile 67P/Churyumov-Gerasimenko sellega kui näiteks Londonist visatakse välja vasar, mis tabab maakera teisel poole Indias Delhis kellegi pead.

Taylori abikaasa sõnul on ta mehel vahetevahel raskusi igapäevaste asjade tegemisega.

«Reeglid ei ole tema jaoks ning ta suudab oma auto mitmekordses parkimishallis ära kaotada. Ta ei leia seda vahel tunde üles,» sõnas Leanne Taylor.

Nooruses oli Taylor olnud raju muusika austaja ning ta kehal oli palju tätoveeringuid. Sel nädalal sai Taylorist kosmoseajastu uus superstaar.

Taylor, ta naine ning nende kaks last elavad mehe töö tõttu Hollandis.

Matt Taylori õde Maxine Taylor sõnas, et ta venna peas on korraga töös mitu teooriat,  mille tõttu ei pane ta igapäevaelu tähele ning võib tavaelus nagu «võõrkeha» olla.

Õde lisas, et ta vend on geniaalne teadlane, kuid samas ilma igasuguse tavaloogikata, sest astrofüüsikuna vaatab ta asju niiöelda kastist väljas.

«Ta tahab iga asjaga kas minna põhjani või siis jätab hoopis tähelepanuta. Tema jaoks nagu tavaloogikat ja elu ei kehtiks. Selle tõttu on tal tekkinud koomilsi olukord, ta on suutnud nii oma auto kui iseenda parkimismajja kaotada,» muigas õde.

Õde jätkas, et vennaga koos välja minnes on ta valmis igasugusteks äpardusteks ja ekstreemsusteks.

Matt Taylor lasi endale teha kosmosesondi Rosetta ja robot Philae tätoveeringu, mis tema sõnul meenutab, et ta oli ajaloolise komeedile jõudmise juures.

ESA sond Rosetta lasi uurimisroboti Philae komeedile 67P/Churyumov-Gerasimenko eile. Philael tekkis probleeme, kuna ta harpuunpüünised ei haakunud komeedi pinnaga. Roboti kolmest jääkruvist kaks kinnitusid komeedile.

Nüüdseks on Philae edastanud uuritavast komeedist esimesed fotod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles