USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards kohtub kontserdi eel fännide ja ajakirjanikega

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards
USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards Foto: Holly Andres

Täna, 17. novembril Tallinnas klubis Sinilind esinev USA alternatiivpopi bänd Tune-Yards kohtub õhtuse kontserdi eel Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses fännide ja ajakirjanikega. Kell 16-00-16.45 toimuval kohtumisel annab bänd avaliku intervjuu ja akustilise minikontserdi ning jagab plaatidele autogramme.

Intervjuu ja allkirjasessioon on avatud kõigile huvilistele. Vestlust Tune-Yardsi juhtfiguuri Merrill Garbusega juhib Raadio2 saatejuht Maarja Merivoo-Parro. Kaupluses on müügil ka kõik Tune-Yardsi albumid, neist viimased kaks – «Nikki Nack» (2014) ja «w h o k i l l» (2011) – ka vinüülina.

Tänaseks kolm kauamängivat albumit välja andnud Tune-Yardsi helikeeles annavad tooni Keenias ja Haiitil läbitud afropopi koolitus ning seikluslike rütmijoonistega ühendatud R&B ja folgi sugemed. Bändi asutaja ja eesliini-tüdruk, ekstravagantse imagoga Merrill Garbus on lisaks muusikaloomele tegutsenud ka nukunäitlejana ning karastunud anarhistlikus protestiliikumises.  

Foto: Holly Andres

Tune-Yardsi eelmine album, aastal 2011 ilmunud «w h o k i l l», valiti USA mõjukaimas kriitikute küsitluses väljaandes Village Voice aasta parimaks heliplaadiks ning ka bändi tänavu kevadel ilmunud kolmandat kauamängivat „Nikki Nack“ on muusikakriitika kõrgelt hinnanud. Plaadi produktsiooni eest vastutasid teiste seas R&B kõrgliiga mehed Malay (Frank Ocean, Alicia Keys, Big Boi) ning John Hill (Rihanna, Shakira, M.I.A.).

Kontserdi erikülaline, filosoofiadoktorist vokalisti Roomet Jakapi juhtimisel tegutsev põneva ja muutliku jumega avangardistlik loomeüksus Kreatiivmootor astub Sinilinnus üles vähendatud koosseisus otsingulise triona, segades kokku koduseid kompositsioone ja lavalisi improvisatsioone.

Kontsert toimub täna, esmaspäeval, 17. novembril Tallinnas klubis Sinilind. Uksed avatakse kl 20.00, Kreatiivmootor astub lavale kl 21.00 ja Tune-Yards kl 22.00. Piletid hinnaga 22 eurot on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles