Kanal 2 uus doksari avab Eesti luurajate salaelu

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2: uus doksari avab Eesti luurajate salaelu.
Saates saavad sõna ka kapo töötajate abikaasad, kes räägivad saatejuht Kärt Anveltile, kui oluline on sellise töö juures pereliikmete toetus.
Kanal 2: uus doksari avab Eesti luurajate salaelu. Saates saavad sõna ka kapo töötajate abikaasad, kes räägivad saatejuht Kärt Anveltile, kui oluline on sellise töö juures pereliikmete toetus. Foto: Kanal 2

Kaitsepolitseinik Eston Kohveri hiljutine röövimine on avalikkuses palju tähelepanu saanud. Täna kell 20 alustab Kanal 2s uus dokumentaalsari „Eesti luurajad“, kus võetaksegi luubi alla Eesti julgeolekuasutuste töö.

Foto: Kanal 2

Kanal 2 uue doksarja «Eesti luurajad» avaosas räägivad esimest korda telekaamerate ees oma igapäevatöö tagamaadest julgeolekuasutuste operatiivtöötajad, kelle töö sisu ja mõne puhul ka identiteet on riigisaladus. Saates saavad sõna ka kapo töötajate abikaasad, kes räägivad saatejuht Kärt Anveltile, kui oluline on sellise töö juures pereliikmete toetus.

Foto: Kanal 2

«Vastuluurega tegeleva kaitsepolitsei jaoks on terrorism, relvakaubandus ja korruptsioon igapäevased teemad. Riigi ja rahva vastu suunatud ohud võivad esile kerkida täiesti ootamatult. Nendeks peavad valmis olema nii operatiivtöötajad, kui nende pereliikmed,» räägib «Eesti luurajate» saatejuht ja toimetaja Kärt Anvelt.

Sarjale intervjuu andnud luurajate, operatiivtöötajate, samuti nende abikaasade identiteet jääb loomulikult varjatuks. Turvalisuse kaalutlustel on dubleeritud ka nende hääled.

Saatesarjas avatakse nii Kaitsepolitsei kui ka Teabeameti ja kaitseväe luurepataljoni tegemisi.

Neist enim teab avalikkus kahtlemata Kaitsepolitseid, kelle üks põhiülesandeid on vastuluure, ehk Eestivastase luuretegevuse avastamine ja tõkestamine.

«Mitu kuud kestnud kohtumised ja läbirääkimised kandsid lõpuks vilja ning meile usaldati infot ja materjale, mille tele-ekraanile lubamine on puhas ime,» räägib Kärt Anvelt. «Esmakordselt Eesti teleajaloos suutsime me võita eriteenistuste usalduse ning meie kaamerate ette astusid inimesed, kes neist teemadest varem vaid asjassepühendatud kolleegidega rääkinud olid.»

Uus dokumentaalsari «Eesti luurajad» on Kanal 2s esmaspäeviti kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles