Viru Folgil on tulemas Taani aasta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2014 – parajalt publikut, rannailm ja chill meeleolu.
Viru Folk 2014 – parajalt publikut, rannailm ja chill meeleolu. Foto: Ain Liiva

Põhjamaine muusikafestival Viru Folk on oma kaheksandal toimumisaastal võtnud fookusesse Taani kultuuri. Seni on kaunis kaptenikülas Käsmus toimuvale koguperefestivalile sattunud vaid paar Taani muusikut ning Taani juurtega Kanada lauljanna Melanie Dekker.

Sedakorda on Käsmus kontserte andmas Taani parim folkmetalbänd Svartsot, romantiline folktronicakollektiiv Sorten Muld ja mitmed teised eriilmelised Taani muusikakooslused. Eesti bändidest on kaheksandal Viru Folgil juba kolmandat korda kohal meie folkmetali esinumber Metsatöll. Teist korda annab kontserdi oma 25-ndat juubelit tähistav Folkmill, esmakordselt lustib Käsmus suviselt lahe L`Dorado jpt. Põhjalikumalt saab programmiga tutvuda alates veebruarist.

Mida põnevat pakub Taani teema Käsmus lisaks muusikale? Kindlasti viikingeid ja viikingilaevu, sest taanlaste arvates olid just nende esivanemad need kõige õigemad viikingid. Ei saa rääkida Taani kultuurist meenutamata Hans Christian Anderseni ja tema muinasjututegelasi – inetut pardipoega, väikest merineitsit, vankumatut tinasõdurit, Pöial-Liisit või lumekuningannat. Ja muidugi Taani õlu, rikkalikult kaetud võileivad ning need võrratud võiküpsised! Kõike seda saab kogeda Viru Folgil, augustis 2015!

Eriti madalate hindadega festivalipassid suurimatele Viru Folgi fännidele on Piletilevis müügil alates 20. novembrist. Neid jätkub vaid 100-le kiiremale ostjale!

Jälgi infot Viru Folgi kodulehelt ja Facebookis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles