Rahvas on oodatud laulupiknikule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

20. augustil korraldatavast üle-eestilisest ühtelaulmisest saavad huvilised osa võtta mitmes Viljandimaa laulupaigas.


Kõik eestlased kogu maailmas on kutsutud selle päeva õhtul üheaegselt ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvumise taastamise päeva. Suurejoonelisel üritusel on ühendatud kaks Eesti kaubamärki: laulmine ja infotehnoloogia.

Põltsamaal Sõpruse pargis esitab ühendkoor armastatud Eesti dirigentide juhtimisel kaheksa tuntud isamaalist laulu. Otsepilt kantakse Kanal 2 vahendusel üle kogu Eesti.

Samal ajal kogunevad paljudesse paikadesse koorid ja lauluhuvilised seltskonnad, kes saavad reaalajas dirigentide taktikepi all peakooriga kaasa laulda. Sajast korraldajate valitud kohast tehakse omakorda internetiülekanne ja kõik need sada akent kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurele ekraanile. Nii tekibki suur ühtelaulmine, kuhu mahuvad korraga laulma kõik lauluhimulised Eesti inimesed.

Viljandi lauluplatsi eest hoolitseb kultuuriakadeemia ning siinsed eeslauljad on Võhma Leelo, Olustvere Lehola, Viljandi segakoor, Kalmetu kooli vilistlaste kammerkoor, segakoor Koit, Viljandi muusikakooli neidudekoor, naiskoor Eha ja Viljandi kultuuriakadeemia segakoor.

Kultuuriakadeemia segakoori dirigent Pille Kährik ütles, et laulupiknikule on oodatud kõik, kes oskavad ja tahavad kaasa laulda või teiste esinemisest rõõmu tunda.

«Võtke piknikukorvid, Eesti lipud ja lauluhääled kaasa ning kohtume 20. augusti õhtul kell kaheksa Viljandi lossimägedes Teisel Kirsimäel,» kutsus Kährik.
Kaasa laulda soovijatel palus ta tulla tund varem, kella seitsmeks.

Kui juhtub, et vihma hakkab sadama, korraldatakse laulmine ja digiülekanne kultuuriakadeemia black box’is, kuhu peale kooride muud rahvast kahjuks ei mahu.

Abja kultuurimaja juhataja Aime Hunt ütles, et paremat internetilevi otsides kolisid lauljad keskväljakult kultuurimaja ette. Sinna koguneb samuti päris palju koore ja muud lauluhuvilist rahvast. Nemadki on oodatud kella seitsmeks õhtul, et repertuaar üheskoos läbi laulda.

«Olen ise laulja, aga näiteks «Tuljakuga» üksi vist hakkama ei saaks, see on päris keeruline,» arutles Aime Hunt.

Viljandimaal on lauluplatsid ka Mõisaküla keskväljakul, Kärstna vaba aja keskuses ja Paistu rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles