Joan Collins paljastab dokumentaalfilmis, et ta vägistati 17-aastaselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joan Collins
Joan Collins Foto: SCANPIX

USA staar Joan Collins paljastas esmakordselt kaamera ees, et kui ta oli 17-aastane ta tulevane abikaasa Maxwell Reed vägistas ta.

Collins rääkis oma vägistamisloo uue dokumentaalfilmi «Brave Miss World» jaoks, mis käsitleb naistevastase seksuaalvägivalla teemat, edastab Daily Mail.

81-aastane Collins oli läbielatu varem paljastanud elulooraamatus. Staari sõnul vägistati ta neitsina ning ta tundis selle tõttu suurt häbi. Just selle häbi tõttu oli ta nõus oma vägistajaga abielluma.

Vägistatud naistest rääkiva dokumentaalfilmi taga on endine Iisraeli päritolu Miss World Linor Abargil, kes vägistati 18-aastaselt seitse nädalat enne iluduskuningannaks kroonimist 1998. aastal Itaalias.

Ta tegeleb nüüd naistevastaste vägivalla teemaga.

Dokumentaalfilmis on näha Collinsit endisele missile oma traagilist lugu rääkimas.

Joan Collins kirjeldab, kuidas tel tekkis suhe Iiri näitleja Maxwell Reediga. Ta oli mehe korteris aega veetmas ning läks vanni. Mees tõi talle vannituppa raamatuid ning rummi Coca-Colaga.

Eakas naine meenutas, et tegemist oli pornoraamatutega. Mis edasi juhtus, on näitlejannat jälitanud kogu ta ülejäänud elu.

«Ärkasin siis, kui olin temaga koos diivanil ja ta vägistas mind. Ta oli mulle joogi sisse midagi uimastavat pannud. Oletan, et see aine oli rohypnol. Olin noor ja naiivne,» lausus näitlejanna.

Staari sõnul oli ta ohver, kuid ta tundis temaga juhtunu pärast häbi.

«Ta oli kuulus staar ning minust palju vanem. Ma ei suutnud talle ei öelda kui ta minuga uuesti kohtuda tahtis. Pärast paari kuud kohtumisi palus ta mind endale naiseks. Mõtlesin, et parem oleks, sest ta vägistas mind. Ma vihkasin teda, kuid samas valdas mind suur häbitunne,» meenutas Collins.

Endise iluduskuninganna ja modelli Linori Abargili sõnul oli väga valus Collinsis lugu kuulda.

«Ta oli siis nii noor ja pidi elama abielus, kus teda jätkuvalt ära kasutati. Teada on, et vägistamisohvrid ei suuda pikka aega pärast juhtunut suhteid luua ning inimesi usaldada,» nentis Abargil.  

Abirgaili sõnul on ta saatusele tänulik, et sündis ja elab Iisraelis, kus vägistajad saab kohtu alla anda. Maailmas on palju riike, kus naiste vägistamine on igapäevane nähtus, kuid kedagi kohtu alla ei anta.

Naiste vägistamisest rääkiva dokumentaalfilmi režissööriks on Cecilia Peck, kelle isa oli kuulus näitleja Gregory Peck.

Film esilinastus Suurbritannias juudi filmifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles