Väljaküla saab 450-aastaseks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa põhikool.
Tihemetsa põhikool. Foto: Urmas Luik

Saarde valla 60 elanikuga Väljaküla küla ja kümme korda suurema elanike arvuga Tihemetsa alevikku on esmamainitud 450 aastat tagasi, seda tähtpäeva märgitakse laupäeval Tihemetsa põhikoolis kodulookonverentsi ja -näitusega.

Külapäev algab 21. augusti keskpäeval, tund varem hakkab kooliõuel isetehtud asjade laat.

Paikkonna esiajaloost kõneleb Peep Kaljuste, Quellensteini ehk Allikukivi kalevivabrikust teeb ülevaate Miina Kask, kooliharidusest Aita Matson, Tihemetsa sovhoostehnikumist Heino Aasma, seltsielust ja raamatukogust Tiina Kuum. Ettekannete järel esitavad kohalikud lapsed näitemängu “Vaeslaps ja talutütar”.

Pärastlõunal selgub, kas köieveos ja muudelgi spordialadel on kangem Väljaküla või Tihemetsa. Kontserdi annavad Kilingi-Nõmme muusikakooli ja Tihemetsa õpilased ning saab teada temaatilise fotovõistluse võitja.

Õhtupoole võib uudistada Saarde kihelkonna rahvarõivaid ja näeb Voltveti mõisa kostüüme. Iiri ja Eesti rahvamuusikat ja -laule esitab ansambel Paddys, esinevad Saarde kõhutantsijad ja jalakeerutuseks mängib Hollarii.

Allikukivi raamatukogus avatud näitus annab ülevaate savitööstustest ja samast külast pärit maalikunstnik August Janseni töödest. Koolimajas näeb ka seltside Iiris ja Päevakübar liikmete käsitöid ja maalitud portselani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles