Klassikaraadios kõlavad Arvo Pärdi juubelikontserdid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Klassikaraadio vahendab kuulajatele kuus kontserti Arvo Pärdi juubelifestivalilt. Otseülekandes on võimalik jälgida Arvo Pärdi juubelile pühendatud kontserte Inglismaal BBC Promsi raames.


Ülekanded toimuvad 20. augustil (ettekandel neljas sümfoonia) ja Rootsis Baltic Sea Festivalil 30. augustil, kus kõlab Pärdi uusim suurteos “Adam’s Lament”.

Klassikaraadio kavas on Arvo Pärdi loomingule pühendatud eriprogramm 30. augustist 12. septembrini.
Lisaks kontserdiülekannetele saab kuulata Immo Mihkelsoni koostatud saatesarja Arvo Pärdi elust ja loomingust, samuti kaheksat Pärdi muusika albumit.

Eestis tähistatakse Arvo Pärdi 75 aasta juubelit muusikafestivaliga 17. augustist 17. septembrini.

Juubelifestivali sündmused leiavad aset Tallinnas, helilooja sünnilinnas Paides ja Rakveres, kus Pärt üles kasvas ja muusikaõpinguid alustas.

Festivalil astuvad üles Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Rahvusorkester ja Eesti Rahvusmeeskoor, ansambel Vox Clamantis ja Pärdi-interpreedid mujalt - The Hilliard Ensemble, Salzburg Camerata, Cello Octet Amsterdam, Arianna Savall jt.

Festivali kunstiline juht on Tõnu Kaljuste, kelle dirigeerimisel on laia kuulajaskonnani jõudnud paljud Arvo Pärdi plaadistused.

Festival algas 17. augustil Von Krahli teatri lavastusega “Alguses oli ...”, mis rajaneb Pärdi teostel “In principio” ja “Miserere”.

Raadioülekannete kavaga on võimalik tutvuda Klassikaraadio kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles