Pärnumaal lauldakse ühte kuues paigas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedesel ühtlaulmisel kantakse kogu Eestis ette kaheksa isamaalist laulu.
Reedesel ühtlaulmisel kantakse kogu Eestis ette kaheksa isamaalist laulu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedesel taasiseseisvuspäeval toimub üle Eesti IT-suurprojekt “Ühtelaulmine”, mille käigus oodatakse suvepealinnas inimesi laulma Pärnu kuursaali ja maakonnas veel viide paika.

Kuursaali programmijuhi Urmas Lassi teatel algab ühtelaulmine reedel kell 19 ja see on kõigile tasuta. Oodatud on nii üksikud lauljad kui koorid.

Kolmapäeva pärastlõunaks oli peale kuursaali Pärnumaal registreeritud viis ühtelaulmise paika. Reedel kell 19 lauldakse Vändra vallas Metsavere külas Käo talu õuel. Seal jätkub lauluõhtu ka pärast ametliku osa lõppu.

Kell 19.30 toimub suur ühtelaulmise pidu Sindi gümnaasiumi õuel. Lauljaid tuleb tervitama segakoor Slavjanotška ja õhtu lõpetuseks näidatakse vabaõhu öökinos temaatilisi dokumentaalfilme.

Kell 19.45 alustatakse ühtelaulmisega Tori vallamaja aasal ja kell 20 Kihnu rahvamajas. Kell 20 saab ühtelaulmine alguse Vändra vallas Kadjaste küla platsil. Avatud on kauplus. Ühtelaulmisele järgneb tantsuõhtu lõõtsamuusika saatel.

Kõik üritused on tasuta.

“Ühtelaulmine” on üle-eestiline üritus, kuhu kõik eestlased kogu maailmas on kutsutud üheaegselt ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva.

Reedel esitab Põltsamaal Sõpruse pargis ühendkoor armastatud Eesti dirigentide juhtimisel kaheksa tuntud isamaalist laulu. Pilt kantakse Kanal 2 teleülekande vahendusel üle kogu Eestimaa. Samal ajal on üle Eesti kogunenud eri kohtadesse koorid ja lihtsalt lauluhuvilised seltskonnad, kes saavad reaalajas dirigentide taktikepi all neid lugusid kaasa laulda.

Sajast korraldajate valitud kohast tehakse omakorda internetiülekanne ja kõik need sada akent kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurel ekraanil. Nii tekibki sellele ekraanile suur “Ühtelaulmine”, kuhu mahuvad korraga laulma Eesti pea kõik lauluhimulised inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles