Tallinn Music Weekile laekus rekordarv esinemistaotlusi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting Foto: Jelena Rudi

25.-29. märtsil 2015 juba seitsmendat korda toimuv festival Tallinn Music Week tõmbab aasta aastalt ligi üha rohkem välisesinejaid. 1. detsembri südaööks laekus festivalile esinemissoove ligi 1000 artistilt 39 riigist, neist ligi kolmandiku jagu Eestist. Eesti järel on enim esinemistaotlusi tulnud Valgevenest (160), Soomest (90), Taanist (72), Lätist (59), Venemaalt (40). Eksootilisematest paikadest on esindatud Kambodža, Iraan ja Gröönimaa. Laekunud avaldusest paneb TMW  programmitoimkond veebruari alguseks kokku üle 200 esinejast koosneva nimestiku.  

Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna sõnul on algselt eeskätt Eesti muusika tutvustamiseks loodud festivalist nüüdseks kujunenud oluline väljund ka üleilma muusikakogukondadele.

«Välisartistide huvi kasv TMW vastu on ehk isegi kõige olulisem tunnustus meie festivalile. Kuna esinemistingimused on võrdsed absoluutselt kõigile esinejatele mistahes riigist, on fakt, et rahvusvahelised artistid otsustavad tulekut Tallinnasse enda kuludega finantseerida, tõestuseks, et nad peavad seda oluliseks ja vajalikuks,“ tõdeb Sildna. “Kuue aastaga on meist saanud Euroopa üks olulisemaid uue muusika festivale. Raske uskuda, aga nii nad räägivad!»

Foto: promo

Põhja- ja Baltimaade suurim uue muusika festival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week toimub 25.-29. märtsil 2015 juba seitsmendat korda. Festivali põhiprogrammi erinevaid muusikažanreid hõlmava kontsertkava koostab laekunud esinemistaotluste põhjal laiapõhjaline meeskond Eesti juhtivate muusikaorganisatsioonide esindajatest, ürituste korraldajatest ja oma skene parimatest asjatundjatest. Kokku valitakse programmi üle 200 kohaliku ja välismaise artisti.  

Lisaks põhiprogrammile toimuvad Linnalava alamfestivali raames tasuta kontserdid üle linna ja jätkuvad muusikateemaliste vestluste sari «TMW jutud» ning restoranifestival «TMW maitsed». Alates sellest nädalast on TMW festivalipassid müügil Soomes, Lätis, Leedus ja Valgevenes. Eestis tulevad passid müügile detsembri keskel. Festivalipass võimaldab sissepääsu kõikidesse TMW põhiprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning osasaamist «TMW maitsed» eripakkumistest.

Lääne- ja Ida-Euroopa oluliseks kohtumispaigaks kujunenud festivalil osaleb igal aastal ka ligi 1000 muusikatööstuse professionaali nii meilt kui mujalt. Delegaadipass, mis tagab pääsu ka festivali raames 27.-28. märtsil toimuvale muusikatööstuse konverentsile, on kuni 31. jaanuarini saadaval hinnaga 160 EUR. TMW festivali esinejate nimestik, kontsertide ning eriprogrammide toimumispaigad ja ajakava avalikustatakse ja üksikpiletid tulevad müüki veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles