Kuula siit! Laura Junson & The Jeth avaldas esimese kauni singli

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Junson & The Jeth
Laura Junson & The Jeth Foto: Madis Reimund

Täna avaldas muusikaline koosseis Laura Junson & The Jeth singli «Within Time». Singel pärineb veebruaris ilmuvalt ansambli nime kandvalt debüütplaadilt. Singel on kuulatav Soundcloudis ning peatselt kättesaadav Spotify`s, Deezeris ning iTunes`is.

Ansambel koosneb Eesti muusikutest: Laura Junson (vokaal, kitarr), Erko Niit (vokaal, kitarrid) ja Heikko Joseph Remmel (bass), Joel Rasmus Remmel (klahvpillid), Tõnu Tubli (löökpillid). Käesoleva projekti raames teevad kaasa Villu Talsi (mandoliin – Curly Strings), Eeva Talsi (viiul – Curly Strings), Allan Järve (Raul Sööt Deeper Sound, Pae Kollektiiv).

Foto: Madis Reimund

Ansambli looming on sündinud pärnaka Laura Junsoni (lugude autor) ja ansambliliikmete (lugude arranžeerijad) vahelise sujuva koostöö tulemusena, kus põimuvad omavahel pop- ja improvisatsiooniline muusika.  Bändiliikmed ise on muusikat iseloomustanud  järgmiste märksõnadega: soulful, progressive, indie-folk-kantri-pop.  Helikandjalt saab kuulda enamjaolt Laura Junsoni kui ka Erko Niidu uudisloomingut, mis pole seni veel laiema avalikkuse ette jõudnud. Laulutekstid on kirjutatud Laura Junsoni poolt,  kelle tekstid on pälvinud tunnustust ka paljude kuulajate poolt. Nende loomingut on omakorda esitanud sellised tuntud lauljad, nagu nt Hedvig Hanson, Margus Vaher, Maian Kärmas ja Liisi Koikson.

Kõiki ansambli liikmeid seob ühine muusikaline tunnetus ja hingamine, mis on üsnagi kauaaegse koostöö vili. Tulevane helikandja, mis on suunitlusega ka mitte-eestikeelt kõnelevale publikule tänu oma inglisekeelsetele laulutekstidele,  aitaks kaasa Eesti andekate  noorte muusikute originaalloomingu levikule ka väljaspool Eestit ning teeks head reklaami Eestis sündivale originaalloomingule.

Debüütalbum valmib veebruari esimestel nädalatel, mil leiavad ka aset plaadiesitlustuuri kontserdid Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Kuressaares. Laura Junson & The Jethi debüütalbumi valmimist saab toetada ühisrahastuskeskkonnas Hooandja.ee.

Singel «Within Time»

Sõnad: Laura Junson

Muusika: Laura Junson

Salvestus: Kaur Kenk, Erko Niit

Mix Ago Teppand

Master: Minerva Pappi

Laura Junson & The Jethi debüütplaadi valmimist saab toetada siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles