Kraftwerki-mees Karl Bartos tuleb Eestisse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Bartos
Karl Bartos Foto: Maja Suslin / SCANPIX/Code 60080

Selle aasta Plektrum festivali peaesineja, maailmakuulus elektroonilise muusika legend Karl Bartos, annab oma kontserdi juba 2. septembril Rock Cafes. Mees astub üles sooloprojektiga «Live Cinema».


Alates tänasest on kõigil hea muusika armastajatel võimalik soetada pileteid Plektrum festivali raames toimuvatele ansambel Kraftwerki põhituumiku liikme Karl Bartose ning esmakordselt Eestis aset leidva prantsuse süntesaatoriguru Etienne Jaumet silent katusekontsertile. Plektrum kuulub nii tänavu kui ka järgmisel aastal Tallinn 2011 kultuuriprogrammi.

Bartos oli üks ansambel Kraftwerk põhikoosseisu liikmetest aastatel 1975-1991. Olles bändi menualbumite «Radio-Activity», «Trans Europe Express», «The Man Machine», «Computer World», «Tour de France» hittide autoriks. Helidisaini professor Karl Bartos annab samal päeval, lisaks audiovisuaalsele kontserdile Rock Cafes, ka KUMU auditooriumis loengu  helitehnoloogia arengust ning selle mõjust muusika loomisele. Karl Bartost soendab Eesti oma romantilise robotimuusika lipulaev Galaktlan.

Eelsoojendusena Karl Bartosele toimub aga juba 28. augustil Plektrum festivalil koostöös Katusekinoga eksklusiivne ja esmakordne silent live kontsert, mille peaesinejaks on ebamaise muusikalise tunnetusega, legendaarne prantsuse süntesaatorivirtuoos Etienne Jaumet.

Etienne Jaumet suudab laval luua ennekuulmatuid ja kosmilisi helisid ning just see on teinud temast tänaseks tunnustatud ja maineka rahvusvahelise artisti. Etienne on muuhulgas ka prantsuse ühe omapäraseima helipildiga uue voolu synthpop bändi ZOMBIEZOMBIE juhtfiguur.

Samaaegselt silent kontsertiga saab Katusekino hiigelekraanil näha minimalistlikku visuaalpilti multimeedia artistilt Taavi Varmilt. Silent live järel toimub Katusekinos ka silentdisko, kus astuvad üles Norra space-disko kuninganna Charlotte Bendiks ning kohalikud  muusika gurud  Raul Saaremets, Madis Nestor, Avalon Sutra Soundsystem ning ka Etienne Jaumet, kes võtab võttes luubi alla rohkem Krautrock’i & 70ndate psühhedeelse muusika.

Piletid on alates käesolevast nädalast saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning ka kontsertidel kohapeal, pileteid on müügil piiratud koguses. Karl Bartose piletid eelmüügis hinnaga 190 krooni ning kohapeal 250 krooni. Esmakordselt asetleidva silent katusekontserti 300 piletit hinnaga aga eelmüügist 125 krooni (silent live+disco), kohapeal 150 krooni (silent live+disco), silent disco 75 krooni (ainult disco).

25. augustist 5. septembrini võib Tallinnas Plektrum Festivalil näha liikuvaid roboteid ning tutvuda robotitehnoloogia arenguga läbi loengute, filmide, näituste ja muusika. Plektrum kuulub nii tänavu kui ka järgmisel aastal Tallinn 2011 kultuuriprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles