Saku Suurhallis toimub maailmaakuulus show Lord of the Dance

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhallis toimub maailmaakuulus show Lord of the Dance, lavastajaks Michael Flatley, kes tuli Eestisse oma uue lavastusega Dangerous Games.
Saku Suurhallis toimub maailmaakuulus show Lord of the Dance, lavastajaks Michael Flatley, kes tuli Eestisse oma uue lavastusega Dangerous Games. Foto: Lord Press

Saku Suurhallis toimub taas maailmaakuulus show Lord of the Dance, lavastajaks Michael Flatley, kes tuli Eestisse oma uue lavastusega Dangerous Games.  

Foto: Lord Press

Tänapäeva kõige kuulsam ja säravam tantsulavastus Lord of the Dance, mis kuulub legendaarsele Iiri tantsu kuningale Michael Flatley’le, esineb Saku Suurhallis 17. märtsil 2015 uue fantastilise programmiga Dangerous Games oma maailmaturnee raames.

Vaatajad saavad nautida mitte ainult virtuooslikke ja särtsakaid tantse, vaid näha ka, kuidas muinasjutt saab reaalsuseks, sest uues Michael Flatley’ lavastuses kasutatakse viimaseid lavatehnoloogiaid, holograafilisi efekte ning suuri Holo-gauze 3D ekraane.

Kui varem lavastust sai näha ainult ekraanidel ja fantaasiafilmides, siis nüüd, tänu kõige kaasaegsematele tehnoloogiatele, ka laval. Dekoratsioonid hiiglasliku etenduse jaoks tuuakse Tallinnasse viies treileris ning neid hakkab üles seadma ligi 100 inimest.

Tallinnasse tulevad sellised staarid nagu James Keegan, Morgan Comer ja Matthew Smith. Lavale tuleb ühtekokku 40 noort ja andekat tantsijat. «Ma olen vaimustunud sellest näitlejate koosseisust, mis meil õnnestus kokku saada, nad on kõik erakordse talendi ja suurepäraste annetega,» kirjeldab uut lavastust koreograaf ja lavastaja Michael Flatley. Muusikaline osa on kirjutatud virtuoos Gerard Fahey’ poolt.

Michael Flatley on tänapäeva geenius. 1995. aastal ta lahkus Riverdance trupist ning alustas oma projektiga Lord of the Dance, mis sai tema elu suurimaks saavutuseks.

Inglise keelest Lord of the Dance võib tõlkida kui «Tantsude valitseja», «Tantsude isand» või «Tantsude kuningas». Flatley tõi selle etenduse esimest korda publiku ette Dublinis, 28. juulil 1996. Ta ise mängis selle lavastuse peaosas – Tantsude Kuningat, kes võitleb õela Don Dorcha ja tema kaasosalistega.

Etendus sai hetkega väga populaarseks ning viimase 18 aasta jooksul on selle show erinevaid lavastusi külastanud ligi 20 miljonit inimest. Mullu aprillis mängiti samanimeline lavastus Lord of the Dance Tallinnas täismajale – saal oli rahvast täis, publik väljendas oma imetlust ning sellele järgnesid arvustused palvega tuua ka teisi Lord of the Dance’ lavastusi.

Dangerous Games’i lavastuse esietendus toimus Londonis selle aasta septembri alguses ning trupi maailmaturnee on planeeritud järgmiseks pooleteiseks aastaks. Kohalikel korraldajatel õnnestus hiljuti kokku leppida oma kolleegidega, et ka Eesti saab lisatud nende tihedasse esinemiste graafikusse. Show Dangerous Games on niivõrd grandioosne projekt, et seda saab näidata ainult suurtes saalides. Õnneks Saku Suurhall Tallinnas igati sobis, seega kohalikel elanikel on väga vedanud.

Uus show Dangerous Games ei ole mitte ainult Flatley’ omapärane stiil, mis on balleti ja steptantsu segu, vaid ka uus koreograafia ja kostüümid, riiete vahetus otse laval, uued laulud ja «elavad dekoratsioonid». Dialooge etenduses ei ole ja süžee on tajutav läbi arusaadavate stseenide, tegelaste žestide ja liigutuste, muusika ja tantsu. Osa informatsioonist tuleb vahelauludest, mida esitatakse live`is.

Lord of the Dance’ asutaja, Michael Flatley on suurepärane koreograaf. Tema nimi on kantud Guinnessi rekordite raamatusse, kui kõige kiirem step-tantsija maailmas, kes on loonud oma stiili, mis koosneb Iiri ja Ameerika stepist ning flamenkost.

Show Lord of the Dance: Dangerous Games - Tantsude Kuningas: Ohtlikud Mängud toimub 17. märtsil 2015 Saku Suurhallis.

Lord of the Dance faktid:

Dangerous Games’ etenduses on kuulda iidseid keldi meloodiaid ning vaatajad saavad nautida ajatut Iiri steppi, hämmastava sünkroonsusega kordebaletti ning suurepäraseid viiuldajaid ja flöödimängijaid.

Michael Flatley on lavastanud mitu erinevaid etendust: esimene oli sama nimega – Lord of the Dance 1996. aastal, järgmine aastal 1998 – Feet of Flames. Pärast seda oli - Let’s dance – «Kuninga tagasitulek», täpselt nagu triloogias «Sõrmuste isand». Dangerous Games on kõige uuem show, mille esietendus oli selle aasta septembri alguses.

Iga Lord of the Dance’ turnee kutsub esile enneolematut elevust, nagu omal ajal kutsus esile tema nimetamine «kõige kiiremate jalgade omanikuks» vastavalt Guinnessi rekordite raamatule.

Michael Flatley’ show - see on laitmatu esinemine, kaasahaarav muusika ja kõige kaasaegsemad valguse- ja pürotehnikaefektid – kogu oma suurejoonelisuses.

Trupp teeb tänapäevani tuure mööda Euroopat ja USA-d. Kogu selle aja jooksul on müüdud 9 miljonit videosalvestust ning 1,2 miljonit audio CD-d soundtrack’iga Lord of the Dance.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili kassades.

Aasta lõpuni on soodustus kõikidele piletitele -20 %.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles