Instrumentaalansambel Ocean Districts andis välja oma esimese muusikavideo rokkivale loole «Discovery»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ocean Districts on neljaliikmeline instrumentaalansambel Tallinnast, mille alged tekkisid 2011. aastal
Ocean Districts on neljaliikmeline instrumentaalansambel Tallinnast, mille alged tekkisid 2011. aastal Foto: Erlend Štaub

Instrumentaalansambel Ocean Districts andis välja oma esimese muusikavideo loole «Discovery», mis pärineb nende aasta alguses välja antud albumilt «Expeditions». Elu24 tegus fotograaf Erlend Štaub sai hakkama muusikavideo operaatori tööga!

Ocean Districti värskes muusikavideos on kasutatud klippe 1920. aasta tummfilmist «Way Down East».

Bändi kitarristi Martin Lepalaane sõnul tuli idee filmi dramaatilisi ja oma aja kohta äärmiselt ohtlikke stseene kasutada just asjaosaliste pingutuste tõttu: «Kui Ocean Districtsi debüütalbumi «Expeditions» kontseptsioon oli avaldada austust maadeavastajatele, kes on sooritanud suuri tegusid, siis antud video avaldab austust selle filmi tegemisega seotud inimestele, kes samamoodi oma elu ja tervisega riskides saavutasid kunstiliselt ja kultuuriliselt midagi väljapaistvat.»

Foto: Kaader videost

Paljud filmikriitikud on antud filmi isegi pea sada aastat hiljem käsitlenud kui ühte filmiajaloo ohtlikemate stseenidega teost. Teatavasti sai filmi režhissöör D.W. Griffithi nägu filmimise käigus tõsiseid külmakahjustusi, mis häirisid teda kuni surmani. Ka naispeaosatäitja Lilian Gish sai jäises vees triivival jääpangal oma paremale käele kestva külmakahjustuse.

Ocean Districtsi video kaas-režissöör ning monteerija oli Rein Zobel, kelle lühifilm «Äge» on võitnud auhindu ja näidatud festivalidel nii Eestis kui välismaal. Rein: «Mul oli väga hea meel töötada muusikavideo kallal, mille lugu mulle väga meeldis. võtete ja montaaži käigus sai «Discoveryt» ilmselt üle saja korra läbi kuulatud ning veidral kombel muutus see ainult paremaks.»

Bändikaadrite operaator oli Erlend Štaub ning assistent Kristi Purik. Valgustas Rene Jõhve (Cuu Club). Bänd tänab EW Sound & Lighti ja Stanford Musicut.

Ocean Districts on neljaliikmeline instrumentaalansambel Tallinnast, mille alged tekkisid 2011. aastal. Ühe-mehe kõrvalprojektist välja kasvanud kooslus kätkeb endas mõjutusi erinevatest žanritest ja bändidest, mille ühisteks nimetajateks võiksid olla meloodia, atmosfäär, emotsioon ja dünaamika. Bändi debüütalbumit Expeditions esitleti tänavu jaanuaris väljamüüdud plaadiesitluskontserdil, millele järgnesid esinemised naaberriikides ning kuulsa Iiri post-rock bändi God Is An Astronaut soojendamine Eestis ja Lätis. 2015. aastal alustab Ocean Districts uue EP salvestamist ning kavas on anda kontserte nii Eestis kui kaugemalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles