Getter Jaani saates «Avameelselt koolikiusamisest»: kui tulid pisarad, said nad võimu juurde

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani saates „Avameelselt koolikiusamisest“
Getter Jaani saates „Avameelselt koolikiusamisest“ Foto: Kanal 2

Täna kell 21 on Kanal 2 eetris «Avameelselt koolikiusamisest», kus armastatud laulja ja paljude noorte eeskuju Getter Jaani oli esmakordselt nõus rääkima oma väga valusatest kogemustest kiusamisega. «Ma arvan, et mitte keegi ei taha midagi sellist tunda,» ütleb Getter tänases saates.

Läbi elatu on noorel lauljal siiani hinges ja toimunuga leppimine ei ole kerge. «Ma olen vist kõige vaiksem inimene seltskonnas Vahepeal ma tõesti tahaksin rääkida, aga ma ei julge,» ütleb Getter. Kõik algas juba esimeses klassis, kui Getter oli tavapärasest pisut suurema kehakaaluga. «Öeldi sulle otse näkku, et sa oled paks, või paks või lehm. Kui mängu tulid pisarad, siis sellest kõigest said nad seda võimu juurde, et just edasi minna,» meenutab Getter.

Siiani kummitama jäänud koolikogemusi jagab ka muusik ja multitalent Hardi Volmer. Hardi Volmer räägib saates, et koolis kehtivad vangla ehk türmareeglid. «Mul oli tõsiseid raskusi reaalainetega. Matemaatikas olin totaalne jobu, meid kutsuti debiilikute klassiks,» meenutab Volmer saates.

Saates vaatame koolisüsteemile ausalt otsa. Esitame küsimuse, kas tegemist on helge kohaga, kus teadmisi koguda või on kool paljude jaoks üks suur komplekside tootmise vabrik?

Saate autorid on Elo Mõttus-Leppik ja Katrin Tibar.

«Avameelselt koolikiusamisest» on Kanal 2s täna kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles