Hitleri esivanemad olid juudid ja põhja-aafriklased?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler.
Adolf Hitler. Foto: SCANPIX

DNA-test paljastas, et Natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri esivanemate hulgas leidus nii juute kui ka Põhja-Aafrika päritolu inimesi.

Belgias välja antava ajakirja Knack andmetel saadi DNA prooviks vajalik bioloogiline materjal Hitleri praegu elavatelt USA ja Austria sugulaselt, kirjutab Daily Mail.

Hitleri sugulaste jälgi ajas ajakirjanik Jean-Paul Mulders. Lisaks USAs New Yorgis elavale sugulasele leidis ajakirjanik ka Austrias elava sugulase, kes on farmer ja kannab nime Norbert Hitler.

Mulders kasutas Hitleri sugulaste, keda väidetavalt on kokku 39, leidmiseks ajaloolase Marc Vermeereni abi.

Nii USA sugulane Alexander Stuart Houston kui ka Norbert Hitler andsid Vermeerenile  ja Muldersile oma sülge DNA-testi jaoks.

DNA-test paljastas, et nende kahe mehe Y-kromosoom oli identne ja kuulub haplogruppi E1b1b. See haplogrupp on niis Saksamaal kui ka mujal Lääne-Euroopas üsna haruldane.

«Seda haplogruppi leidub eelkõige Marokos, Alžeerias, Liibüas ja Tuneesias ning juutidel. Hitler pärines nende inimeste seast, keda ta vihkas,» selgitas ajakirjanik.

Belgia ajakirjaniku väitel toimus DNA analüüs tänapäevases hästi varustatud laboris ning tulemused on tõesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles