Miss World loobus bikiinivoorust: meid ei huvita naise tagumik, vaid tema sõnad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss World 1951 esikolmik: Laura Ellison-Davies, Kiki Hakansson (võitja) ja Doreen Dawne
Miss World 1951 esikolmik: Laura Ellison-Davies, Kiki Hakansson (võitja) ja Doreen Dawne Foto: missworld.com

Iludusvõistlus Miss World, millel on 63-aastane ajalugu, loobus bikiinivoorust.

Miss Worldi eesistuja Julia Morley ütles ajakirjale Elle: «Mul pole vajadust näha naisi bikiinides edasi-tagasi jalutamas. See ei anna naisele midagi ja see ei anna meile midagi. Mind ei huvita, kas kellegi tagumik on teise omast kaks tolli suurem. Me ei vaata tema tagumikku. Me kuulame teda kõnelemas.»

1951. aastal kuulutati esimeseks Miss Worldiks rootsi kaunitar Kiki Håkansson, kes kandis kroonimistseremoonial bikiine.

Sellest ajast peale on bikiinivoor olnud võistluse tähtsaks osaks. 2001. aasta otsutasid organiseerijad bikiinivooru laval mitte teha, vaid korraldada privaatne fotosessioon, et võistlejad ei peaks poolpaljalt publiku ees patseerima. Bikiinivoor nimetati ümber rannamoevooruks.

Miss World 2014 võistlus toimus 14. detsembril Londonis ja selle võitis Lõuna-Aafrkast pärit arstitudeng Rolene Strauss. 

74-aastane Morley loodab, et tema iludusvõistlus eristub teistest sellega, et see seab esikohale naise mõistuse ja iseloomu, mitte välimuse. Tänavune võitja illustreeris tema sõnul seda suurepäraselt.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles